Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа със загинал затвори за осем часа АМ "Тракия" край Пловдив

Движението и в 2-те посоки вече е възстановено

| обновено на 05.10.17 в 12:53
Снимка: Черно море, архив

Тежка катастрофа с един загинал стана тази нощ в района на 119 км на автомагистрала "Тракия" до Радиново в посока София. 

Част от магистралата край Пловдив остана затворена за осем часа, образуваха се километрични задръствания и в двете посоки, а шофьорите бяха пренасочвани по обходен път през Цалапица.

Сигналът на тел. 112 за преобърнат ТИР, който е разпилял товара си по пътното платно на аутобана, е подаден около 01,20 ч. тази сутрин.

 Влекач с полуремарке, с българска регистрация, се е ударил в колона на мост, при което на място е загинал 45-годишният шофьор на ТИР-а. 

От силния удар кабината на камиона се е деформирала и се е наложило тялото му да бъде извадено с помощта на техника на пожарната.

Превозваният товар – дървени трупи, се е разпилял по пътното платно. Причините за инцидента се изясняват, води се досъдебно производство, съобщиха за РП от полицията.

Минути преди 10.00 часа трафикът бе възстановен напълно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар настъпва към вилната зона на с. Отец Паисиево, гори и над Стрелча

Пожар на сухи треви и горски площи в района на вилна зона гасят пожарникари в село Отец Паисиево. Хората от вилната зона са евакуирани след като няколко вили са пламнали. Вятърът е много силен и пречи на огнеборците. Пожарникарите с мотопомпи зареждат вода от близкия язовир, като се очаква будлозер да направи просеки.  „Има силен..

публикувано на 16.07.24 в 14:05

Дублиране на трансакции притесни клиенти на голяма банка

За техническа неточност при обработката на картови трансакции, съобщи банка ДСК.  От банката уточняват, че има дублирано отчитане на операции с карти и в следствие на това грешни салда. Уверението е, че се работи по отстраняването на проблема.  Мобилното приложение на банката също не е активно. 

публикувано на 16.07.24 в 14:00
Снимката е илюстративна

Момче се удави в изравнителен канал до Златосел

18-годишно момче се удави сутринта в напоителен канал при село Златосел, община Брезово. Тийнейджърът е влязъл в неохраняемото водохранилище заедно с група по-възрастни мъже - най-вероятно, за да се разхладят в жегите, и се е случила трагедията, разказа кметът на община Брезово Калин Калапанков. На място е повикана помощ от полицията,..

публикувано на 16.07.24 в 13:50

Вечеря с дюнер прати четирима в Смолянската болница

Четирима души са хоспитализирани в инфекциозното отделение на смолянската болница, след като са консумирали дюнери от търговски обект в близост до училище в кв. Райково.  Натровените- двама мъже и две деца на 12-и 17-годишна възраст, са потърсили помощ снощи в Спешното отделение. По думите на приелия ги д-р Момчил Хубчев те вече са в добро..

публикувано на 16.07.24 в 13:16

Шофьор-нарушител подхвърли столевка на пътни полицаи

Шофьор на „Мерцедес“ подхвърли 100 лева на първомайски полицаи, за да не го глобят за нарушение на Закона за движение по пътищата, но униформените го задържали.  Полицейският патрул, извършващ линеен контрол на пътя, забелязал колата да нарушава правилата за движение, докато преминава през кръстовище в града.  Полицаите последвали мерцедеса и го..

публикувано на 16.07.24 в 13:10