Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опожариха колата на карловска журналистка, Цацаров разпореди бързо разследване

Пламен Майстора е задържан за 24 часа

| обновено на 05.10.17 в 16:19

Полицията задържа Пламен Димитров – Пламен Майстора от Карлово, заподозрян в палежа на колата на журналистката Зорница Акманова, направила репортаж за незаконния му сервиз за „Господари на ефира“.

Заповедта за 24-часовия арест е от директора на МВР-Пловдив Атанас Илков. В момента в полицията тече разпит на Пламен – Майстора.
 

Лично главният прокурор Сотир Цацаров разпореди бързо разследване на случая. Очаква се изавление на говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Шокирана съм, не съм спала цяла нощ, не съм получавала заплахи, очаквам разследващите да си свършат работата, каза за РП Зорница. Материалът за Майстора е неин първи за „Господарите“ иначе тя има новинарски сайт за Карлово и Сопот.

Междувременно жената на Пламен Димитров – Майстора, с която той живее на семейни начала, е подала оставка като административен секретар на Районна прокуратура Карлово. Това съобщи за Радио Пловдив говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Обвинението няма достатъчно данни Майстора да е поръчител или извършител на палежа, каза Арнаудова. Въпреки това е разпоредена проверка за хода на преписките в МВР и прокуратурата по всички сигнали, подадени срещу Пламен Димитров. 

Длъжността административен секретар на районна прокуратура не позволява на жената да разпъва „чадър“ над Майстора, поясни Румяна Арнаудова.



Акманова и Майстора


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Рангел Бизюрев отива на съд, следствието приключи

Рангел Бизюрев най-сетне се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  31-годишният Бизюрев е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост.  Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна...

публикувано на 17.06.24 в 10:36

Затварят за три седмици и ул. "Равнища"

От днес до 7 юли ул. „Равнища“ ще се бъде затворена за движение заради ремонтни дейности на ул. „Царевец".  Това съобщи районният кмет Тони Стойчева в профила си във Фейсбук.  Улицата се използваше за обходен маршрут докато беше затворено кръстовището между „Царевец“, „Солунска“ и бул. „Хаджи Димитър“.  От днес обаче по нея няма да могат да..

обновено на 17.06.24 в 10:21

Затварянето на Бетонния мост усложни трафика в първия работен ден

Най-тежък автомобилен трафик има по бул. „Никола Вапцаров“ в пловдивския район „Южен“. Това показа репортерска проверка на Радио Пловдив тази сутрин, след като в събота беше затворен за реконструкция Бетонният мост и автомобилите бяха насочени по обходни маршрути.  Огромни автомобилни тапи се образуваха в първия работен ден от седмицата на бул...

публикувано на 17.06.24 в 10:21

Влаковете за Карлово и Хисаря отново тръгват от Централна гара Пловдив

От днес се възстановява движението от 4-те челни коловоза на гара Пловдив, съобщават от НКЖИ.  Така влаковете за Карлово и Хисаря вече ще тръгват от Централна гара, а не както досега – от гара Филипово. Това значително ще улесни пътниците, които повече от половин година бяха превозвани с автобуси от гара Пловдив до гара Филипово.  Ремонтът на..

обновено на 17.06.24 в 08:21

Започва издаването на новите документи с биометрия и чип

От понеделник, 17.06.2024 г.  дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта.  С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен носител на информация със записани биометрични данни – два пръстови отпечатъка и снимка. Какви предимства дава личната карта от ново..

обновено на 17.06.24 в 08:19