Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спектакълът ХРОМА ще бъде представен в Пловдив

Спектакълът ХРОМА ще бъде представен днес в Дом на културата „Борис Христов“. 

За първи път в България е артистичният директор Широ Такатани, който е признат за суперзвезда на съвременното изкуство. 

Публиката ще види впечатляващи визуални ефекти, мащабна графика и специално изградена звукова среда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив заедно в Деня на ашурето

„Ашурето ни обединява и ни кара да се чувстваме заедно“ – около това послание се обединиха присъстващите от различни общности и религии в Деня на ашурето пред Джумая джамия в Пловдив. Празникът се отбелязва за 9-а поредна година. На традицията присъстваха областният управител Христина Янчева, заместник-кметът Савина Петкова, турският консул в..

публикувано на 16.07.24 в 13:43

Писателят Николай Пеев с приказки от бъдещето

В студиото на Радио Пловдив се срещнахме с младия писател фантаст Николай Пеев, за да поговорим за неговата нова книга "Пепеляшка: окабелена". Това е четвъртата книга на автора след  „Седем писатели в Космоса“ (номинация „Еврокон“ 2022), „Интервюто“ и „Денят на инвикта“ (номинация „Любима книга“ 2016). В „Пепеляшка: Окабелена“: Домашните роботи..

публикувано на 16.07.24 в 11:55

Преге - предаване за света на книгите, 13 - 19 юли

В предаването за книги на Радио Пловдив на 13. 07. 202 4г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Арчибалд Кронин. Дамата с карамфилите. 224 стр., 4А, Плеяда, 2024. Жоел Дикер. Истината за случая „Хари Кеберт“ 550 стр., 5А, Колибри, 2024. Тия Уилямс. Седем дни през юни. 392 стр., ок. 5А,..

публикувано на 16.07.24 в 10:03

Големите рок гласове на България звучат на Античния театър

Античният театър в Пловдив събира довечера големите български рок гласове. Концертът под надслов "Вкусът на времето" е на група „Фондацията“ и е със специалното участие на Валди Тотев, Наско от Б.Т.Р. и Славин Славчев.  Симфоничният рок концерт е  с оркестъра на Опера Пловдив под диригентската палка на Константин Добройков.  Програмата..

публикувано на 16.07.24 в 08:45

Култът към огъня и към слънцето е универсален

"В календара думата "празник" се използва не така, както ние днес сме свикнали. Това са дните, в които хората са правели много неща, за да се предпазят - от природата, да измолят дъжд и т.н. Тези горещнинци - 15, 16 и 17 юли, са познати в чест на огъня. И неслучайно народният календар е свързан и с християнския. Това са дните, в които се почитат..

публикувано на 15.07.24 в 11:04