Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена загина при тежка катастрофа край пловдивското село Кадиево

62-годишна жена загина на място при тежка катастрофа между селата Йоаким Груево и Кадиево.Сигналът за инцидента е получен около 13.00 ч. на тел. 112.

Според информацията, пикап „Рено“, управляван от жената, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал с джип „Лендроувър“, шофиран от 52-годишен мъж. На място е загинала водачката на пикапа.

Извършен е оглед. Причините за катастрофата се изясняват, съобщават от полицията.

Движението по третокласния път е отбито от детелината край Пловдив и от Стамболийски. Обходният маршрут е през първокласния път Пазарджик – Пловдив по второкласния път Марково – Брестовица – Кадиево, съобщават от Областното пътно управление. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът Радев гост на тържествата за Априлската епопея в Брацигово

В Брацигово днес ще бъде отбелязана 148-мата годишнина от Априлското въстание. На историческия Синджирли бунар ще бъде изпълнена възстановката на прочитането на Кървавото писмо на Тодор Каблешков, с което  известява началото на въстанието. На тържествата ще присъства и президентът Румен Радев.  Честванията ще започнат в 10.30 часа  на площад..

обновено на 11.05.24 в 08:37

Кричим е домакин на фестивал на ягодата

Днес и утре община Кричим и читалище „Пробуда“ са домакини на втория фестивал на ягодата , който се провежда на площад „Обединение“. В 2-та дни са организирани базар-изложение на местни производители, които представят продукцията си на специалната „Алея на ягодата“, фолклорна програма, кулинарна изложба с дегустация, концерти и др.  Утре Ути..

публикувано на 11.05.24 в 08:37

Бистришките баби гостуват на "Дефиле Вино и гурме"

И днес продължава фестивалът „Дефиле Вино и гурме“ в Пловдив.  Освен дегустациите в Стария град, по обед ще се проведе играта „Винословица“ в индивидуален и отборен формат. Хитовата за феста формация „Бистришките баби“ ще изнесат концерт от 15 ч. в къща „Иван Черноземски“. На различните места за дегустации в Стария град ще пеят..

публикувано на 11.05.24 в 08:34

Американски и български медици дискутират програма „Фулбрайт“ в МУ

Водещи американски и български медици ще дискутират новите перспективи, които предоставя програма „Фулбрайт“ – една от най-престижните инициативи за научен и академичен обмен в света. Кръглата маса на тема „Фулбрайт и здраве – нови перспективи“ ще се проведе  в Аудиторния комплекс на Медицински университет-Пловдив. Специален гост на..

публикувано на 11.05.24 в 08:18

Ремонтираният участък на Рогошко шосе е отворен

Отворен за движение е ремонтираният участък от Рогошко шосе. Положен е нов асфалт, отводняване на трасето, ново осветление. Реконструкцията започна през февруари и обхваща 1/4  от целия път, за който беше отпуснат аванс от от 2 милиона лева от бюджета на община Пловдив.   За цялото трасе са необходими още 12 милиона, които не са налични,..

публикувано на 10.05.24 в 15:25