Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сесията започна с минута мълчание в памет на Мариана Димитрова

Община Пловдив да поиска от правителството да й предостави за ползване безвъзмездно за още 10 години Античния театър. Това решиха единодушно на сесия общинските съветници. Заседанието започна с минута мълчание в памет на починалата бивша съветничка и директор на Езикова гимназия "Пловдив" Мариана Димитрова. В момента се обсъжда промяна на бюджета за тази година, като предвидените за ремонт на подлеза на "Гладстон" 500 000 лева се прехвърлят за текущи ремонти. Заложените за ремонта на съоръжението 7 милиона се намаляват на 5 милиона като работата е отложена за следващите две години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Близо 3 месеца лекуваха от пневмония дете в УМБАЛ „Свети Георги“

Изключително тежка пневмония при дете беше излекувана успешно в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Свети Георги“.  Става въпрос за 9-годишно момче, за което са полагани грижи 88 дни без прекъсване. Момченцето, което е имало предшестващо затлъстяване, е развило пневмонията след варицела. Белодробното заболяване се е усложнило с плеврални и..

публикувано на 24.07.24 в 09:31

Сега ОбС-Варна трябва да върне акциите в Панаира на държавата и да спре агонията

Решението на СГС, който обяви, че апортът на акциите на община Варна в "Пълдин туринвест" е незаконен, е поредният успех в битката за Пловдивския панаир, но не финален, коментира пред Радио Пловдив депутатът от ДБ и бивш министър на икономиката и индустрията Богдан Богданов.  Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира Той..

публикувано на 24.07.24 в 09:02

Стартират прегледи с мобилен кабинет в Пазарджик

РЗИ Пазарджик съвместно с „Медицински център I – Септември“ ЕООД стартират профилактични акушеро-гинекологични прегледи с мобилен кабинет, сред лица от уязвими групи в община Септември.  Прегледи ще се извършват със съдействието на здравните медиатори от 9 до 14 часа в три дни по график. В село Ковачево на 24 юли, в град Септември на 25 юли и в..

публикувано на 24.07.24 в 09:01

Описват щетите от пожара в Отец Паисиево

Днес в калояновското село Отец Паисиево започва описването на щетите от големия пожар, при който изгоряха 30 къщи във вилната зона. Голяма част от пострадалите нямат сключена застраховка за имуществото си.  На заседание на общинския съвет ще се обсъди и предложение на администрацията за финансово подпомагане на пострадалите от местния бюджет...

публикувано на 24.07.24 в 07:59

Художествената гимназия в Смолян с изложба в Парламента

Изложба на ученици от 9 до 12 клас от Професионалната гимназия по приложни изкуства-Смолян ще бъде открита днес в Мраморното фоайе на Народното събрание. Изложбата, е  озаглавена "Родопа - люлка на таланти" и представя 28 живописни творби.  Целта на изложбата е да представи на широката публика творческите постижения на учениците и да подчертае значението..

публикувано на 24.07.24 в 07:06