Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зала "Строител" е домакин на Деня на треньорите

"Ден на треньорите" е инициатива, която ще се проведе за първи път в Пловдив под патронажа на областния управител Здравко Димитров в памет на треньорите по баскетбол със значителен принос към пловдивския и към националния баскетбол, чието дело трябва да се помни.

Ще бъде почетена паметта на треньорите: Васил Кожухаров, Георги Йотков, Иван Николов, Йордан Делев, Любен Илиев, Любомир Гичев, Марин Груев, Симеон Вулев, Симеон Иванов, Тенчо Начев, Тодор Ненов и Христо Маринов.

На роднините ще бъде дарена книгата на Станко Стоянов "Треньори - строители на пловдивския баскетбол".

В програмата на инициативата "Ден на треньорите" е включен традиционния мемориален турнир "Тодор Ненов", който се провежда за шести път по случай годишнината от смъртта на големия треньор Тошко Ненов.

По време на турнира ще бъдат изиграни три мача - кадети до 16 години: Академик (Пловдив) - Марица Кършияка, Розова долина (Казанлък) - Марица Кършияка и Розова долина (Казанлък) - Академик (Пловдив).

Стартът на състезанията от турнир "Тодор Ненов" ще бъде даден на 10.00 часа, а официалното откриване на "Ден на треньорите" е в 11.00 часа на 22 октомври 2017 година в зала "Строител".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съдийски назначения 3-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за мачовете от третия кръг на Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Левски бе поверено на Никола Попов. В същото време Васимир Ел-Хатиб бе избран да свири срещата в "Коматево" между Крумовград и Ботев (Пд). Ето и всички назначения за двубоите на пловдивските отбори : 2 август 2024 г., петък, 21:15 ч...

публикувано на 31.07.24 в 18:07

Душан Керкез: Продължавам да твърдя, че Панатинайкос е фаворит

Старши треньорът на Ботев (Пловдив)   Душан Керкез даде пресконференция преди реванша с Панатинайкос. Ето какво заяви наставникът на "канарчетата" преди сблъсъка: "Панатинайкос има много класни футболисти. Това е отбор с много история. Имат много качество и от това, което чувам, водят в отбора още качествени футболисти. Не се плашим от Панатинайкос...

публикувано на 31.07.24 в 18:05

Панатинайкос кацна в Пловдив без трима титуляри

Отборът на Панатинайкос има сериозни кадрови проблеми преди гостуването на Ботев (Пловдив). За реванша с “канарчетата” отпаднаха двама от основните футболисти на “зелените” – капитанът Шенкевелд и халфът Вилхена. “Детелините” проведоха последната си тренировка в Атина във вторник следобед, а днес ще кацнат в Пловдив. Очаквано извън битката под..

публикувано на 31.07.24 в 18:02

Промени в движението заради мача на „Ботев“ с „Панатинайкос“

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“  – Пловдив и ПФК „Панатинайкос“ – Атина, който ще се проведе на стадион „Христо Ботев“, се въвежда временна организация на движението от 18:00 ч. до 24:00 ч. на 01.08.2024 г., съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. В посочения часови диапазон, изцяло или поетапно, ще се спира движението..

публикувано на 31.07.24 в 13:39

Солени глоби за Ботев и Локомотив след дербито

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви глобите и наказанията за отборите и футболистите след края на втория кръг в efbet Лига. Двата отбора, които отнасят най-големи глоби са пловдивските Ботев и Локомотив, които играха един срещу друг на стадион „Христо Ботев“ (2:2). „Жълто-черните“ ще трябва да платят 8300 лева под формата на..

публикувано на 30.07.24 в 18:07