Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината подпомага издаването на 8 пловдивски автори

8 пловдивски автори  ще получат частично финансиране от община Пловдив за издаване на книги. Селекцията на комисията е от 28 предложения на автори и издателствата, които ги представят. 

Според правилата максималното финансиране е до три хиляди лева при получени 35 максимални точки. Най- много точки – 25,7 получава Иван Вълев за книгата си „Лятно кино“, на второ място е класирана „Запомнете Пловдив – 4“ на журналиста Евгений Тодор , а на трето „Живея в Пловдив“ на Владимир Янев. 

Финансиране ще получат още Аксиния Бутева за „Жената, везмото, градът“, проф. Д-р Стефан Станев за „Зеленият свят на Пловдив“, Аделина Странджева и нейната „История на изкуството като археология“, „Ден за тричане“ на Емил Атанасов и „Приказки“ на Павлина Николова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Приземяване" в Стария град на Националните есенни изложби

Националните есенни изложби в Стария град стартират по традиция на 1 септември. Тази година общата платформа за работата на творците от сферата на изящните изкуства е "Приземяване".  Директор и куратор на арт форума е проф. д-р Галина Лардева, според която  участниците не следват  определен надслов, а го интерпретират. "Със сигурност в съвременния..

публикувано на 26.08.24 в 10:43

Книга като добро прекарване в меланхоличен сън

"Момчето, което завърза луната за земята" е новият роман на писателя Мартин Касабов. Той се появи на книжния пазар с печата на издателство "Жанет 45". Авторът е  роден през 1991 г. в Пловдив. Работи като книжар и редактор. Има кратки разкази, публикувани в списанията "Страница" и "Култура". Писал е рецензии за периодични издания и сайтове - Портал..

публикувано на 26.08.24 в 10:22

Изложба в Пловдив показва битката на Казахстан срещу ядрените оръжия

В Народна библиотека "Иван Вазов" в Пловдив ще бъде открита фотоизложба, посветена на Международния ден за действия срещу ядрените опити - 29 август и 33 години от закриването на Семипалатинския ядрен изпитателен полигон. Той е първият в СССР и един от трите най-големи ядрени полигона в света. В продължение на 40 години на..

обновено на 26.08.24 в 08:41

В "Срещите" - за не/възможното бъдеще

Тази събота "Срещите" ви предлагат разговор по книгата на британския журналист Хеймиш Макрей "Светът през 2050 година". Събеседник е журналистът и създател на "Дигитални истории" Георги Караманев. Как ще изглежда светът през 2050 година? Какво влияние ще окажат на нашето глобално общество сложните сили на промяната – демография, околна среда,..

обновено на 24.08.24 в 09:10

Античният театър събира опера и оперета в грандиозна гала

Спектакълът-калейдоскоп „Viva l`operetta, viva l`opera“ ще бъде представен на Античния театър. Участниците предлагат на публиката романтична разходка във Венеция, посещение на бал в Савоя или из бохемските улици на Монмартър с обединяващите теми в оперетни шедьоври и оперни класики под диригентската палка на музикалния директор на Виенската..

обновено на 24.08.24 в 07:33