Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В памет на Алексей Милковски

Няколко дни преди 50 годишнината от смъртта на оперният артист Алексей Милковски , гост на предаването е неговия син - Александър Милковски.


 В спомените си , Александър Милковски разказва с възхищение за именития бас Алексей Милковски . Разграничавайки образа на бащата от гениалния професионалист , Александър Милковски , който наследява своите родители и в оперното изкуство , говори с уважение за постигнатото в краткия , но изключително богат творчески път.

Алексей Милковски напуска този свят на 27 октомври 1967 , само на 42 години. 

Още от категорията

Ивана Папазова откровено за театъра и за живота

Една от най-обичаните български актриси гостува на колегата Диян Никифоров в последната неделя на ноември. Както винаги харизматична и сърдечна, Ивана Папазова сподели със слушателита на Клуб „Неделя“ за скъпите спомени от родното си място, за  любовта към професията и за „по другата енергия“ на театъра. И още, за представлението..

публикувано на 29.11.21 в 14:14

IМP ще представи България на Евровизия през 2022 г.

Българската рок група Intelligent Music Project ще представя страната ни на Евровизия в Италия през месец май следващата година.Начело на групата ще застане настоящият вокалист на Rainbow Рони Ромеро. Заедно с него, на сцената на Евровизия догодина ще се качат и останалите музиканти от групата – Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин..

публикувано на 29.11.21 в 11:02

Преге - предаване за света на книгите, 27.11. - 03.12.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 2 7. 11. 2021г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Ромен Ролан. Животът на Микеланджело. Тв. к. 176 стр., , ок. 6А, Персей, 2021. Олга Токарчук. Чудати разкази. 192 стр., ок. 2А, ICU, 2021. Робърт М. Пърсиг. Дзен и изкуството да се поддържа..

публикувано на 29.11.21 в 10:16

Писането е медитация на интелигентните хора

Moже ли воденето на дневник да подобри психичното ни здраве? „РАЗниМисли“ от психолога Детелина Стаменова предлага ежедневна терапия за преоткриване на нов път към себе си, пишат издателите от "Сиела" за най-новата книга, която провокира да се пише за проблемите. Още повече, че последните две години са различни и пълни със страхове, и заради..

обновено на 29.11.21 в 09:51

Завършват "Дни на музиката в Балабановата къща"

Заключителният концерт на есенното издание на 12-я Музикален фестивал  „Дни на музиката в Балабановата къща“  ще представи едни от най-изкусните майстори на камерното музициране в България - струнен квартет  „Филхармоника“. И четиримата участници в състава му заемат водещи позиции в Софийска филхармония – Павел Златаров – цигулка –..

публикувано на 28.11.21 в 08:47