Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП обиждат избирателите на ГЕРБ и това е недопустимо

Оставката на здравния министър проф. Николай Петров показва висок критерий на чувствителност по отношение на съмненията за корупция, коментира в предаването „Ден след ден“  депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той добави, че в здравеопазването има много интереси и лобита, защото се разпределят много пари  и когато е нарушено доверието продължаването на работата би станало невъзможно. Дори и професорът да е бил прав, освен че е безупречен като като медик, то когато се появи  и  сянка на съмнение  вече ще му е трудно да остане на поста, защото ще получава постоянни атаки.

Бързо ще има нов министър на здравеопазването, прогнозира в интервюто Тома Биков

В анализ на актуалните скандали с БСП Биков разясни целта на обещания регистър на фалшивите новини, който бе анонсиран след конгреса на левицата. Отговорихме на атаките на БСП, в които основно бе обсъждан и обиждан ГЕРБ. Ние представляваме над  милион избиратели и симпатизанти и с действията си защитаваме тях. Не можем да допуснем езика на омразата срещу всички, които ни подкрепят.

Фейсбук групата за публикуване на  „фалшивите новини“ от БСП вече е факт. Тази страница няма да преобърне българския политически живот, но е добре да има и такава реакция, поясни Биков. В последната година търпяхме обиди и се обяснявахме за купища неверни неща като това,  че не са отпуснати пари за строеж на ограда по границата, че въобще няма да има ограда, че ще има режим на тока, че ще спрат пари по земеделските програми...

Когато тези думи се произнасят от политици медиите ги споделят и те се превръщат в новини, ако не ги споделят ще бъдат обвинени в цензура към опозицията – обясни механизма на разпространение на фалшивите вести Тома Биков. "Хубаво е авторите им да знаят, че техните лъжи ще бъдат припомняни. Дано по този начин ги накараме да бъдат по- внимателни."

Биков обяви, че ГЕРБ са последователни за разлика от твърденията на Корнелия Нинова, че управляващите не спазват обещанията си. Това личи в проектозакона за бюджета, той показва, че ангажиментите се следват.

Направили сме анализ след президентските избори защо губим, поправихме ги и спечелихме парламентарния вот, каза още Биков и призова опозицията също да анализира своето поведение.

Не се притесняваме от избори и вотове на недоверие, заяви  още депутатът. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17