Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръгна делото срещу бившия полицай, обвинен за убийството на родителите си

| обновено на 01.11.17 в 13:32

Пловдивският окръжен съд даде ход на делото срещу бившия полицай Венцеслав Караджов, обвинен за  убийството на родителите си. 

Съдебният състав отхвърли искането на защитата за връщане на прокуратурата на обвинителния акт. Адвокатът на подсъдимия – Зоя Тошкова настоя, че във фазата на досъдебното производство са допуснати множество груби процесуални нарушения, постави под съмнение обективността на процеса  и поиска отвод на прокурора. 

Зоя Тошкова добави, че не са успели да се запознаят подробно с материалите по делото, като обвини разследващите за умишлено създавани пречки  пред защитата.  Съдът обаче отхвърли тези искания и даде ход на делото. 

Прокурорът Стефани Черешарова поиска съкратена процедура, но защитата настоя за пълен съдебен процес. При това положение съдът ще трябва да определи дата за първо заседание по същество със всички процедурни изисквания. 

Самият Венцеслав Караджов отново заяви, че е невинен и умишллено набеден от следствието, като от своя страна обвини прокуратурата в лъжа и манипулиране на общественото мнение срещу него. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пловдив празникът на Св. Марина започва с литийно шествие тази вечер

Литийно шествие по повод храмовия празник на митрополитския храм „Света Марина“ в Пловдив ще тръгне тази вечер от катедралния храм „Успение Богородично“.  И тази година то ще бъде предвождано от копието на чудотворната икона на Света Богоридица Божигробска.  В шествието ще се включат свещеници от епархията и архиереи от Българската..

публикувано на 16.07.24 в 07:20

Дим от запалени отпадъци в Шекер махала стресна пловдивчани

Сигнал за пожар в "Шекер махала" в Пловдив е получен малко след 21,20 ч. тази вечер, съобщиха от пловдивската пожарна. Огънят е тръгнал от запалена купчина отпадъци, но впоследствие се е разраснал. Димът от пожара е станал видим от различни крайща на града и хората са се притеснили, но опасност няма. На място са три екипа огнеборци, които гасят пожара,..

обновено на 15.07.24 в 22:23

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54