Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Настилка от 12 см основа, 6 см биндер и 4 см питмастик с полимер битум

За 20 дни асфалтират новото платно от Пловдив до Асеновград

Фирма "ИСА 2000": Имаме възможности, трябва ни фронт, чакаме институциите

Снимка: Антоанета Петричанска

Два километра от новоизграждащото се платно на пътя Пловдив – Асеновград вече са асфалтирани. Това стана ясно при инспекцията, която областният управител Здравко Димитров направи тази сутрин на фирма „ИСА 2000“, която ремонтира участъка.  Фирмата си изпълнява договора в срок и качествено, обобщи Димитров и допълни, че институциите полагат усилия този важен проект да се изпълни навреме. 

СнимкаТой припомни, че от основния проект са изпуснати локалните отклонения към населените места, затова сега се правят проекти, а координацията се осъществява от Агенция „Пътна инфраструктура“. Оттам движат и отчуждаванията, поддържа се и постоянна връзка с кметовете на Пловдив, Асеновград, Куклен и Марица. 

В 11-километровия участък ще има пет кръгови кръстовища, потвърди Здравко Димитров и посочи, че кръговото при караулката до Околовръстното се отделя от основния проект, за да няма забавяне.

Цялото трасе ще бъде асфалтирано с първия 6-сантиметров пласт основа, за да се запази през зимата. Ще бъдат положени около 55 000 тона асфалт, още днес с 3 000 тона ще се асфалтира до разклона за Крумово, съобщи Паун Иванов, ръководител на пловдивския офис на фирма „ИСА 2000“. 

Работата се възпрепятства от забавянето при проектирането на локалните платна, кръговите кръстовища и отводняването, заяви Иванов. Фирмата очаква бързи решения от правителството, АПИ и общините. Ние имаме възможности, трябва ни фронт, обяви Паун Иванов.

Снимка

В момента е положен първият 6-сантиметров пласт от основата. Предстои полагането на още 6 см основа, след това ще има 6 см биндер и 4 см плътна смес питмастик. Биндерът и питмастикът ще бъдат с полимер битум за по – голяма еластичност, обясни Георги Врановски, главен инженер на фирма „ИСА 2000“ за Пловдивския регион.

Цялото трасе ще бъде асфалтирано с първия 6-сантиметров пласт основа, за да се запази през зимата. Следващите пластове ще бъдат положени, ако нармере дойде проектът за отводняването и започне да се изпълнява, уточни Врановки. 

Снимка




Пътят Пловдив – Асеновград няма да бъде затварян, но ще бъде пуснат изцяло едва след рехабилитация на основното платно. За целта движението ще бъде прехвърлено по новоизградения участък, съобщи още областният управител Здравко Димитров. Той припомни, че за ремонта са осигурени 24 милиона лева, от 85% от тях са по Оперативна програма „Региони в растеж“ и близо 4 млн.лв. републиканско финансиране.

СнимкаСнимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Запали се гората край панагюрското село Априлци

Пожар пламна в района на панагюрското село Априлци.  Горят горски масив и сухи треви около него. На мястото са всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки. 

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна страши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи онища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще останем колкото е..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52