Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът и подчинените му се разходиха по новата алея на "Лаута"

| обновено на 07.11.17 в 11:19

Готова е новата пешеходна алея в разширението на парк „Лаута“. Тя е с площ от 1200 квадратни метра и с настилка от павета. Изградени са и бордюри, а по цялата й дължина от над 300 метра e монтирано парково осветление. 

В плановете на общината е заложено там да има детска площадка и други атракции, които се вписват в парковата среда.

От двете страни на пътеката вече са засадени 70 декоративни дръвчета, като предстои засаждането на още 130. Идеята е, когато дръвчетата пораснат, да образуват своеобразен красив тунел, обясни районният кмет Костадин Димитров.

В момента са в ход подготвителните дейности по поредното разширяване на парка. С него новите зелени площи там ще достигнат 65 декара. Вече е изградена и поливна система, с която да се поддържа растителността.

Новата алея инспектираха кметът на Пловдив Иван Тотев и директорите на ОП „Градини и паркове“ и ОП „Чистота“ Стоян Алексиев и Иван Стоянов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Пеещите фонтани отново радват пловдивчани

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина отново радват пловдивчани и гостите на града. Топлото време тази пролет позволи по-ранното пускане на емблематичните фонтани в работен режим. Музикално-светлинното шоу започва всяка вечер в 21:30 часа от вторник до неделя включително, като единственият почивен ден е понеделник. Поетапно се пускат и..

публикувано на 24.04.24 в 13:54

Министърът на МВР отхвърли обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов

МВР свиква Национално съвещание, след празниците, във връзка спредстоящите избори и противодействие на търговията с гласове, това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Интерактивна карта ще следи в кои райони се купуват гласове, каза Калин Стоянов:  "Става въпрос за система, която онлайн дава информация за това къде какви..

публикувано на 24.04.24 в 13:06

Далеч сме от епидемия, но е възможно това да се обсъди

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев допуска, че към края на седмицата е възможно здравните власти у нас да обсъдят обявяването на национална епидемия заради болните от коклюш. По думите му,  броят на заразените продължава да расте, като има регистрирани случаи в повече от половината страна. В 17 области има случаи на..

обновено на 24.04.24 в 11:49