Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митничари арестуваха тонове нелегален алкохол в Перущица и Пещера

| обновено на 07.11.17 в 14:50

1723 литра етилов алкохол и 18 323 литра вино без документи задържаха митнически служители при две проверки - в Перущица и в Пещера. 

Митнически мобилни групи, със съдействието на ГДБОП са проверили стопански двор с множество постройки в района на град Перущица. На адреса са регистрирани два  специализирани малки обекти за дестилация.  При инспекцията в една от постройките са открити четири ПВЦ- съдове с ракия. Със съдействие на служители на митница Пловдив алкохолът е измерен, иззет и задържан. Установеното количество е 1220 литра. До приключване на проверката не са представени документи за платен, обезпечен, начислен акциз.

В друга постройка на същия имот митническите служители са установили, че зад заключена врата се помещава нелегален цех за производство на бяло и червено вино, оборудван с ферментатори и средства за бутилиране. Установено е, че към момента на проверката там се съхраняват 18 323 литра вино с неизяснен произход. Взети са проби за изясняване на точния състав на алкохола, като в зависимост от алкохолния градус ще се определи дали откритото количество представлява вино или междинен продукт за производството на вино.

Снимка

При друга проверка на частен имот, в района на Пещерамобилна митническа група е установила нелегална инсталация за изваряване на алкохол. Инсталацията, с вместимост около 200 литра, се помещавала под навес, до жилищна постройка, и към момента на проверката е била в работен режим. Митническите инспектори са иззели изварените дотогава около 3 литра етилов алкохол. В хода на проверката в гараж до жилищната постройка са открити и ПВЦ-съдове с етилов алкохол, с общо количество 500 литра, вероятно произведени при предишни изварявания в инсталацията. Взети са проби за лабораторен анализ на алкохола, който е иззет. Работещото съоръжение за изваряване също е демонтирано и иззето от Митница Пловдив, след като не са представени удостоверение за регистрация и документи за платен акциз. По случая е образувано  административнонаказателно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39