Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Да си доброволец е призвание

В Пловдив се провежда обучение за доброволци по различни проекти.

Асоциация „Голям брат, голяма сестра - България" е официален представител на Big Brothers Big Sisters International за България от 2006 г.  Асоциацията има дългогодишен опит в работата с доброволци и изпълнява редица проекти, насочени към подобряване на социалните умения на деца и младежи в неравностойно положение.

Асоциацията търси ДОБРОВОЛЦИ за краткосрочни и дългосрочни инициативи в рамките на изпълняваните от нея програми и проекти.

Поканата от организаторите е:

Ако сте между 15 и 25 години, искате да се запознаете с възможностите за доброволчество към организацията и да участвате:

  • дългосрочно менторско доброволчество по програма „Голям брат, голяма сестра” – дългосрочна работа с младежи в неравностойно положение от КСУ „Олга Скобелева”, които имат поведенчески затруднения.
  • краткосрочно доброволчество – участие в организирането и провеждането на АРТ фестивали и изложби по проект „Цветно”, изпълняван от Асоциацията, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Лена Карналова, изп. директор на Асоциация "Голям брат, голяма сестра -  България" сподели, че порасналите деца стават доброволци и с огромно желание помагат на нуждаещите се. През годината организират поне 4-5 такива обучения. Изключително важно е общуването на едно дете с проблеми и доброволеца. Доброволчеството е акт насочен навътре, към  теб. Това, което доброволците дават, при всички случаи, се  връща многократно.

Интервюто с Лена Карналова, изп. директор на Асоциация "Голям брат, голяма сестра - България" е в звуковия файл.

Още от категорията

Реформите за приемането в Шенген изглеждат невъзможни

Важните реформи, за да бъде приета страната ни в Шенген, изглеждат невъзможни в близка перспектива, тъй като нямаме стабилно правителство, а за да се случат е необходимо  широко мнозинство. Това коментира политологът Милен Любенов малко след като стана ясно, че България и Румъния получиха отказ от присъединяване към пространството...

публикувано на 08.12.22 в 16:44
Десислава Кабурова и българският евродепутат Асим Адемов в Брюксел

Награда за млад фермер на Европа отиде в Мало Конаре

Десислава Кабурова от пазарджишкото село Мало Конаре спечели награда за „Най-добър проект за подобряване на селските райони“ по време на Осми я конгрес на младите фермери в белгийската столица Брюксел. 35-годишната българка е агроном по професия и потомствен фермер. Тя спечели сред претендентите от 16 европейски държави с проекта..

публикувано на 08.12.22 в 16:18

България е изпълнила всички условия за членство в Шенген

На заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел  министрите на вътрешните работи на страните членки на евросъюза трябва да вземат окончателно решение за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Решението за разширяването на Шенгенското пространство  коментираме с бившия външен министър  Ивайло Калфин...

публикувано на 08.12.22 в 15:17

Почти всички заведения са ангажирани за 8.12. и 1.01.

За студентския празник и за Нова година нашите търговски обекти в Пловдив не страдат от липса на клиенти. Заради ранните записвания почти всички заведения са ангажирани, особено нощните клубове за 8 декември. Това заяви в предаването "Ден след ден" Еню Енев , председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите "Тракия". Той уточни, че в..

публикувано на 08.12.22 в 14:32

Работата по „Античния форум на Филипопол“ започва напролет

Реставрацията на „Античния форум на Филипопол – изток и юг“ ще започне още през пролетта след като преди дни от Националния институт за недвижимо и културно наследство издадоха положително становище и беше съгласувана документацията за обекта. Това стана ясно от думите на археолога доц. Иво Топалилов в предаването „Точно днес“ на Радио..

обновено на 08.12.22 в 13:16