Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Да си доброволец е призвание

В Пловдив се провежда обучение за доброволци по различни проекти.

Асоциация „Голям брат, голяма сестра - България" е официален представител на Big Brothers Big Sisters International за България от 2006 г.  Асоциацията има дългогодишен опит в работата с доброволци и изпълнява редица проекти, насочени към подобряване на социалните умения на деца и младежи в неравностойно положение.

Асоциацията търси ДОБРОВОЛЦИ за краткосрочни и дългосрочни инициативи в рамките на изпълняваните от нея програми и проекти.

Поканата от организаторите е:

Ако сте между 15 и 25 години, искате да се запознаете с възможностите за доброволчество към организацията и да участвате:

  • дългосрочно менторско доброволчество по програма „Голям брат, голяма сестра” – дългосрочна работа с младежи в неравностойно положение от КСУ „Олга Скобелева”, които имат поведенчески затруднения.
  • краткосрочно доброволчество – участие в организирането и провеждането на АРТ фестивали и изложби по проект „Цветно”, изпълняван от Асоциацията, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Лена Карналова, изп. директор на Асоциация "Голям брат, голяма сестра -  България" сподели, че порасналите деца стават доброволци и с огромно желание помагат на нуждаещите се. През годината организират поне 4-5 такива обучения. Изключително важно е общуването на едно дете с проблеми и доброволеца. Доброволчеството е акт насочен навътре, към  теб. Това, което доброволците дават, при всички случаи, се  връща многократно.

Интервюто с Лена Карналова, изп. директор на Асоциация "Голям брат, голяма сестра - България" е в звуковия файл.

Още от категорията

Възможно е 62% от пазарджиклии да са преболедували COVID

София Пазарджишка област е начело на класацията по брой хора, които са се срещнали с коронавируса.  Национално изследване на една от големите вериги лаборатории показва, че 62% от жителите на Пазарджишка област са преминали през COVID-19 .  Проучването е правено в периода 25 май-11 юни въз основа на случайна извадка на 2600 проби за..

публикувано на 21.06.21 в 16:07

Пловдивчани и летните очаквания

С настъпването на астрономическото лято започва обратното броене до отпуските и планираните пътувания. Във фокуса на пловдивчани остава най-вече морето, като единственото нещо липсващо на града.  В разговорите с граждани става ясно, че коронавирусът е по-скоро административна пречка, която може да бъде преодоляна по здравен начин - чрез ваксинация...

публикувано на 21.06.21 в 15:31
Поколенията на Дедево - Борис Папазов и внука Валентин

Дедево празнува на Свети Дух с нов заслон под Стария дъб

Птича песен и далечен лай – това чуваш, ако избягаш само на 30 км от Пловдив в Родопите. На 1060 метра надморска височина планината е прегърнала центъра на село Дедево и го е смълчала. И само българските знамена по прозорците на къщите говорят, че тук има живот. Все по-малко местни хора "Живеят само възрастни",..

обновено на 21.06.21 в 09:52

Пътуваме по- комфортно по жп линията Пловдив - София

Лятото е времето на най-многобройните пътувания с влак. От години железният път спестява пари и време. Но ако ЖП трасето е модернизирано, тогава безопасността и комфортът добавят още смисъл в избора да се придвижваш с влак.  Иво Николов има три десетилетия опит като машинист. Качваме се от гара Пловдив и пътуваме с него в локомотива на..

публикувано на 21.06.21 в 10:00

12 специалности с утвърден прием ще има ТУ, филиал Пловдив

Картата на висшето образование е публикувана за обществено обсъждане до 18 юли на сайта на МОН. В програма "Точно днес" повече за търсенето и предлагането на специалности, за пловдиските вуз-е, разговор с проф. д-р Въльо Николов , директор на филиала на Техническия университет в Пловдив. Там от днес (21 юни) стартира приемането на документи за..

публикувано на 21.06.21 в 09:42