Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разбиха банда за фалшиви документи в София и Пловдив

В резултат на проведено разследване и предприети действия от служители на отделите „Криминална полиция“, „Икономическа полиция“ и „Разследване“ при Главната дирекция „Национална полиция“, „Икономическа полиция“ при Областната дирекция на МВР - Пловдив и СДВР е разкрита схема за производство и разпространение на фалшиви документи, съобщават от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция е реализирана на територията на София и Пловдив.

Задържани са петимата участници в престъпната схема: 51-годишен с инициали Т. Г., 38-годишният М. С., 28-годишният Г.Б., 30-годишният А.К. и 19-годишният В.Г.

Установено е, че единият от тях се е занимавал с производството на фалшивите документи, други трима изпълнявали ролята на посредници. Сред задържаните е и техен клиент.

Действията по разследването са започнали в София. При предприетите обиски и претърсвания на адреси и автомобили са намерени и иззети фалшиви документи.

Операцията продължила на територията на Пловдив.

При процесуално-следствените действия на частни адреси е открита и печатница за фалшиви документи. Оттам са иззети множество фалшиви документи и валута – лични карти, шофьорски книжки, чужди паспорти, разрешителни за превоз на опасни товари. Намерени са и материали и техника за изработването им.

Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.


Още от категорията

Директор на училище предизвика социално напрежение

Атанас Кръстев, председетел на Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа – Пловдив, заяви пред журналисти, че е възникнало социално напрежение в ОУ „Д-р Петър Берон“. Той посочи, че причината е свързана с директора на училището Стефан Кичуков.  Синдикатът е сезирал прокуратурата и Министерството на образованието за упражняване на натиск за..

публикувано на 25.02.20 в 14:17

Ученици от Пазарджик се връщат от Италия с искане за хоспитализирането им в София

Група ученици и двама преподаватели от пазарджишкото училище "Димитър Гаджев" пристига днес от Италия. Педагозите са притеснени, че децата, които са от ромския квартал "Изток", няма да спазват 14- дневния карантинен срок. Те настояват групата да бъде настанена в болница в София. Въпреки препоръките да не се пътува до Италия учениците са заминали вчера..

публикувано на 25.02.20 в 14:07

До шест години затвор грозят данъчната, взела 2000 лв подкуп

Обвинение за подкуп в размер на 4000 лева повдигна Окръжната прокуратура срещу данъчната служителка, задържана при получаване на парите вчера в търговски обект в Пловдив.  Ренета Иванова, служителка на НАП на възраст около 60 години, е била хваната в момент на получаване на 2000 лева – половината от поискания след рекет подкуп от притежател на фирма и..

публикувано на 25.02.20 в 13:52

Без коли в пешеходната зона на Асеновград от средата на март

Забраняват свободния достъп на автомобили по пешеходната зона в центъра на Асеновград. Мярката влиза в сила от 15 март, обяви зам.-кметът на общината инж. Стоян Димитров. Всички граждани, които живеят в района, както и търговските обекти и институциите, нуждаещи се от транспортен достъп, трябва да подадат документи за издаване на специален..

публикувано на 25.02.20 в 13:48

Шефката на Басейнова дирекция на съд за безстопанственост

Прокуратурата повдигна обвинения за безстопанственост на директорката на „Басейнова дирекция“- Пловдив Цветелина Кънева. Тя е обвинена за това, че не е предприела необходимите по закона мерки за ликвидиране на незаконния сондаж в Захарния завод в Пловдив.  Кънева бе задържана вчера в зрелищна акция на маскирани полицаи във ведомството. „На..

публикувано на 25.02.20 в 13:30