Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сменят стъклата на водната каскада при стълбите на "Каменица"

Започва подготовката на съоръжението за зимата

Започва подготовката за зимния сезон на каскадата на стълбите на „Каменица“. 

Следобед ще бъде източена водата на съоръжението. Предстои почистване на резервоарите и пълна профилактика на каскадата.  

Ще се извърши и частична реконструкция на атракцията, уточниха от  общинското предприятие „Жилфонд“. 

Предвижда се подмяна на част от стъклените елементи с по-масивни. 

Водата на стълбите на „Каменица“ на Главната улица ще бликне отново напролет. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва Международният фолклорен фестивал в Пловдив

28-то издание на Международния фолклорен фестивал  стартира в Пловдив. В рамките на пет вечери на сцената на Античния театър ще се представят фолклорни състави и ансамбли от Казахстан, Латвия, Молдова, Сърбия, Унгария и Грузия. Домакини от българска страна са Фолклорен ансамбъл „Тракия“ - Пловдив, Представителен  ансамбъл „Марица“ при СУ..

публикувано на 29.07.24 в 07:05

Опасно горещо време в 21 области на страната

Жълт код за опасно горещо време е обявен за 21 области на страната за 29 юли, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Стара Загора,..

публикувано на 29.07.24 в 06:55

Двама полицаи пострадаха при размирици преди мача "Ботев" - "Локомотив"

Бой между феновете беляза пловдивското дерби между Ботев и Локомотив преди началото му. Агитките на двата тима се сблъскаха улица „Тодор Влайков“, като между тях летяха павета, бомби и факли.  Срещата бе опорочена от масов бой в сектора с феновете на "канарчетата" около 70-ата минута. Наложи се намеса на полицията и част от привържениците бяха..

публикувано на 28.07.24 в 21:34

Арестуваха 30-годишен скитник за пожара на Гребната база

30-годишен мъж бе задържан за предизвикан пожар в района на Гребната база в Пловдив.  От полицията уточниха, че минути след 16 ч. вчера във Второ РУ е постъпила информация, че горят тревни площи и дървесна растителност до гребния канал. Огънят незабавно е локализиран и потушен от екип на пожарната.  Голям пожар лумна до Гребната база При..

обновено на 28.07.24 в 18:58

Пожар погълна 4 постройки и къща в Костандово

Пожар изпепели покривите на 2 къщи, както и 3 селскостопански постройки в град Костандово днес следобед. "Къщите са обитаеми, едната е двуетажна, а другата постройка е лятна кухня към едноетажна къща. Слава Богу, няма пострадали хора. Семействата, които живеят в къщите, ще бъдат настанени при роднини и близки", каза пред Радио Пловдив кметът на..

публикувано на 28.07.24 в 18:46