Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отличиха млади пловдивски музиканти на конкурс в Охрид

Ученици и студенти от музикалното училище „Добрин Петков“ и Академията за музикално и танцово изкуство се завърнаха в Пловдив с награди от международния конкурс „Охрид те сакам“ в Македония. 

Сред отличените са възпитаниците на преподавателя по тромпет в  НУМТИ "Добрин Петков" Пенчо Пенчев . 

Носител на първата награда при младите тропетисти е  Георги Грозев, последван от Нино Нинов и Маргарита Бозукова и Ивайло Славчев. На челна позиция е и триото „GMG“.

При кларинетистите първите две награди  са учениците на Илиян Илиев и Велко Георгиев от НУМТИ „Добрин Петков“ Георги Георгиев. Отличени са и възпитаниците на Едуард Сарафян от АМТИИ. 

Отличното представяне на младите таланти в Охрид бе предшествано от конкурс за млади тромпетисти в Стара Загора. 


Още от категорията

Започва номинирането за награда "Пловдив"

От 1 до 15 април ЗАПОЧВА НАБИРАНЕТО НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ – НОМИНАЦИИ за удостояване с „Награда Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или културен факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година или за цялостен принос...

публикувано на 31.03.20 в 16:23

"Извънредни мисли" - адаптация на ежедневието

Продължаваме срещите си в рубриката „Извънредни мисли“ - един поглед в интимния свят на всеки от участниците, с безкрайна  палитрата от емоции и тишини! Какво поражда вътре в нас времето и възможността да останем по-близо до себе си? Всеки от участниците в „Извънредни мисли“ ще отговори на три въпроса : Как се казвате и къде се намирате..

обновено на 31.03.20 в 15:34

"Извънредни мисли" - паузите раждат хармония

Обещахме ви палитра от емоции и тишини, обещахме ви неподправена откровеност и тя се случва. Забързани, до скоро неглижирахме онази част от същността си, която има нужда не от спешните задачи, не от трескавото тичане от план, в план! Спряхме изведнъж, огледахме се наоколо, където всичко сякаш е замряло ... Какво откриваме сега?? Откриваме ли..

публикувано на 31.03.20 в 14:37

Историческият музей в Пловдив с виртуална разходка

Стефан Шивачев , директор на Регионалния исторически музей в Пловдив представи техните онлайн разходки в залите, и новите видеоуроци, които ще се правят по идея на Министерството на културата.  Г-н Шивачев информира, че на сайта на музея има меню „Виртуален музей“, и всеки може да се запознае с неговите възможности. Само преди няколко..

публикувано на 30.03.20 в 11:18

Преге - предаване за света на книгите, 28.03. - 03.04.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 28. 03. 2020г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ ( нови книги ) Пол Валери. Младата парка - том 2: Избрани произведения. 276 стр., ок. 4А, Гутенберг, 2020. Сол Белоу. Равелщайн. 192 стр., ок. 4А, Лист, 2020. Юкио Мишима. Морякът, комуто..

публикувано на 29.03.20 в 10:14

Свързани новини

Ученици от НУМТИ "Добрин Петков" с отличия от фестивал в Скопие

Трима тромпетисти от Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в Пловдив станаха лауреати на Международния фестивал "Полихимния" - Скопие 2017г.  В първа категория взеха участие 14 годишните пловдивски тромпетисти Георги Грозев и Маргарита Бозукова, които спечелиха първите награди за цялата група при голяма конкуренция.  12..

публикувано на 06.04.17 в 13:35