Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дивашки бой на Лаута, задържани са 11 души

11 хулигани са арестувани, очаква се бройката на нарасне, има и пострадали

| обновено на 26.11.17 в 22:03

Групов  бой между агитките на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА спря принудително мача в 38-та минута. 
Тогава фенове на ЦСКА разкъсаха преградите и нахлуха на терена. Секунди след това срещу тях се хвърли агитката на домакините и десетки фенове се вкопчиха в жестоко сбиване. 
Полицията дълго време не успя да овладее ситуацията и съдията бе принуден да прекрати мача като отпрати футболистите в съблекалните. 
Запалянковците хукнаха и към централната трибуна, но  полицаите  ги пресрещнаха и в крайна сметка потушиха  мелето. 
По данни на нашите кореспонденти на стадиона, задържани са над 10 души.

Сблъсъкът бе предшестван от масово хвърляне на димки и бомбички, а напрежението избухна няколко минути след като ЦСКА поведе на Локомотив с 1:0. 

20 минути по-късно мачът бе подновен, и полувремето се доигра без промяна на резултата. 

Директорът на ОДП - Пловдив Атанас Илков съобщи, че до момента за 24 часа са арестувани 11 души, представители на двете враждуващи агитки.  Четирима ранени са откарани за преглед в болница, има още няколко по-леко пострадали, добави Атанас Илков.

Мачът завърши с победа на ЦСКА с 1 : 0 

Часове по-късно, полицията излезе с официално съобщение за инцидента : 
"Предвид факта, че футболната среща е от категория “рискови”, полицейските сили бяха позиционирани непосредствено до стадиона. Това допринесе за бързата им реакция при овладяване на ситуацията

За охраната на футболната среща между отборите на ПФК „Локомотив Пд” и ПФК ЦСКА - София, ръководството на клуба домакин е ангажирало частна охранителна фирма. В ОДМВР – Пловдив е постъпило официално писмо, че полицията няма да бъде ангажирана с охраната на мача, а ще охранява обществения ред в района около стадиона и подстъпите към него.

След възникване на инцидента през първото полувреме на футболната среща между агитки на двата отбора, е подаден сигнал от делегат на БФС и представител на частната охранителна фирма до ръководителите на полицейските сили, разположени в зоната на стадиона.

В резултат на предприетите незабавни действия полицейските служители са овладели ситуацията, сбиването е прекратено и са предотвратени по-тежки последици. 

Задържани са 11 участници в конфликта, привърженици и на двата футболни отбора. Спрямо тях ще бъде приложена цялата строгост на закона." 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча , област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.    Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби.  Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища Към екипите от пожарните..

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град Баня...

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38