Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Йоцов закрива сезона на "Камерна сцена" в Първо студио на Радио Пловдив

| обновено на 29.11.17 в 08:28

"Моята музика, моят Пловдив" - така се нарича концертът, който кларинетистът Борислав Йоцов и пианистката Огняна Соколова ще изнесат в Първо студио на Радио Пловдив на 29 ноември, сряда, от 19.00 часа. Това е и заключителният 8-ми концерт от Сезон 2018  на форума "Камерна Сцена Пловдив" .

СнимкаВерен на своя стил, Борислав Йоцов не престава да изнася концерти, представящи нови, непознати за публиката произведения, много от тях написани специално за него. Те дават един нов облик на камерната сцена, съчетаващ джазови и етно елементи, умело вплетени в типично класическия му начин на музициране.

Заедно с дългогодишния си партньор, пианистката Огняна Соколова, двамата музиканти ще ви поднесат приказно музикално преживяване, ще ви накарат да помечтаете, да пътувате, да тъгувате и да се смеете, коментират организаторите от Камерна сцена Пловдив.

29.11.2017 -  Първо студио на Радио Пловдив,19.00 часа "Камерна Сцена Пловдив" с подкрепата на Община Пловдив.

Снимка

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Jens Düppe - egoD с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

Началото на джаз концерта, който е част от проекта "Камерна сцена Пловдив", е на 16 август, петък, от 20.00 часа.  EgoD -  Jens Düppe е “един от най-иновативните представители на импровизираната музика в Германия” (Jazzzeitung). Креативният му потенциял се мултиплицира непрекъснато в създаване нови проекти, и мултидисциплинарни артистични срещи...

публикувано на 15.08.24 в 11:20

Квартетът на Айрис Дженстър в Първо студио на Радио Пловдив

Запознайте се с Айрис Дженстър, уникален талант в света на джаза. Квартетът й ще свири в четвъртък, 15 август, в Първо студио на Радио Пловдив в рамките на "Камерна сцена Пловдив". Айрис Дженстър е родена и израснала в Калифорния, но на дванадесетгодишна възраст замуна САЩ с Нидерландия, което ѝ позволява да съчетае неповторимо влиянията и от..

обновено на 15.08.24 в 08:43

„Дойкин-Кърпаров квартет“ в Първо студио на Радио Пловдив

Двама удивителни български джаз музиканти със световна кариера пристигат в Пловдив за концерт на Eastern Passage Doykin & Karparov Quartet. в Първо студио на Радио Пловдив. Концертът е част от платфомата "Камерна сцена Пловдив" и ще е на 3 август, събота, от 20.00 часа.  „Дойкин-Кърпаров квартет“ е съставен от музиканти със световна кариера: Асен..

публикувано на 30.07.24 в 11:50
Николай Бухалов, зам.- кмет на Пловдив и двукратен  олимпийски шампион

Представят алманаха "100 години кану-каяк" в Първо студио на Радио Пловдив

Луксозният алманах „100 години кану-каяк“ ще бъде официално представен пред публика на 15 юли, понеделник, от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Автори на изданието са журналистите Ани Дончева и Николай Кръстев, работили по него в продължение на година и половина.  Идеята е на федерацията, която това лято отбелязва 100-години организиран..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

Валентин Иванов с изложба в Културния център на Радио Пловдив

Младият художник Валентин Иванов ще представи своя изложба графика в Културния център на Радио Пловдив. В експозицията, която е първата самостоятелна на художника, се представят няколко графични цикъла. Теми, които разработва в своите офорти Валентин Иванов, са контрастът - мъжки и женски принцип, старост и младост, мотивация и..

публикувано на 10.07.24 в 08:25