Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Засега няма данни за киберзаплахи към български институции

Причината ГЕРБ да излезе с декларация ,че изключва вариант за коалиция с БСП са внушенията, които идваха от левицата в последните няколко месеца. Това каза в Пловдив лидерът на  парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 


Видяхте, че основната тема на конгреса на БСП беше дали някой е разговарял или преговарял с ГЕРБ за съвместно управление след изборите от 26 март, отбеляза той.  По думите му декларацията е била стремеж да се пресекат спекулациите на тази тема. 

Комисията по енергетика ще се запознае с доклада на БАН за АЕЦ Белене, отговори Цветанов на въпрос дали парламентарната група на ГЕРБ мисли за реакция по доклада. Той припомни, че на закрито заседание парламентът гласува доверие на правителството да вземе решение дали да възстанови подкрепата за проекта.

В Пловдив Цветан Цветанов участва във форум за дигиталната сигурност. Към момента няма данни за потенциални заплахи към български институции в тази посока, такива,  каквито се случват в други държави, каза той. На 18 и 19 март следващата година, по време на европредседателството в София, ще стане дума и за дигиталната сигурност и противодействието на киберпрестъпността.

Тогава ще поставим въпроса и за парламентарен контрол върху Европол от националните парламенти и от Европейския парламент-проблем, който естонското европредседателство не успя да реши, каза още лидерът на парламентарната група на ГЕРБ.


Още от категорията

Нямам негативни очаквания от служебното правителство

"Виждам няколко души, които носят червени фланелки и не виждам никого от синия отбор, така че за балансиран политически служебен кабинет е трудно да се говори. В крайна сметка знаем, че г-н Радев беше подкрепен от определени политически сили и затова не се е случило нищо неочаквано", заяви политологът Георги Харизанов от Институт за дясна политика...

публикувано на 11.05.21 в 17:02

Премиерът е на заден план в този служебен кабинет

„ В този кабинет показателното е търсенето на минимален риск. Първо имаме много министри, които бяха членове и на предишния служебен кабинет, което означава, че стилът и работата им ще се повторят. Повечето от министрите са познати като експерти и имаме само две много ярки политически фигури – едната е на министъра на правосъдието Янаки..

публикувано на 11.05.21 в 16:01
Черквата

Преди празника си храмът "Св. Св. Кирил и Методий" просълзи

Пловдив отбеляза 170 години от първото честване на Светите равноапостоли Кирил и Методий. Възпитаници от едноименното Средно училище, което носи техните имена, преминаха с шествие през Главната улица до Барелефа им в подножието на Стария Пловдив. Там за първи път у нас се е чествала паметта на създателите на българската азбука.  В същия час,..

публикувано на 11.05.21 в 13:30
Аркади Шарков

С унифицирането на зеления сертификат ще пътуваме свободно

Наш събеседник в програма "Точно днес" е здравният експерт  Аркади Шарков . С него говорим за цифровото зелено удостоверение, което ще въвежда Европейската комисия, или за т.нар. имунизационен паспорт, с който ще се пътува по света, както и за темпа на ваксинациите в България. Аркади Шарков каза, че според него у нас ваксинацията не е на високо..

обновено на 11.05.21 в 11:11

STEM средата надгражда образованието у нас

Когато стане дума за основно и средно образование у нас, напоследък е модерно да се говори за новата STEM среда . Абревиатурата идва от наука, технологии, инженерство и математика – към тези 4 профила е насочено този тип обучение, което е универсално за дисциплините и приложимо технологично във всяко едно училище. Основно училище „Райна..

публикувано на 11.05.21 в 10:45