Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за побоя над гребците в Асеновград се отлага за догодина, трима обвиняеми напускат ареста

| обновено на 29.11.17 в 16:59

Трима от задържаните за побоя над децата - спортисти в Асеновград напускат ареста.  Съдът в Асеновград освободи под парична гаранция от по 3 000 лева Яшар Салин, Джавет Юсеинов и Асан Асенов. Това стана на първото заседание преди очаквания повторен старт на делото.

Съдът допусна като частен обвинител един от спортистите - 17 годишният Тодор Тодоров. Той завежда граждански иск за 40 000 лева за нанесени неимуществени вреди. Отказан обаче беше друг  един иск с парично обезщетение, но в по -малък размер - от страна на Биляна Тодорова. 

След тези решения съдът отложи продължението на разпоредителното заседание за 18 януари. 

Едва след това може да се очаква повторният старт на делото по същество.

Очаквано и съдебната зала, и пространството пред съда събра близки и поддръжници на двете страни. В залата  бяха и  двама от битите младежи, един от  треньорите и неговият баща . Засилена бе полицейската охрана.

Припомням, това е втори старт на делото, след като октомври съдът го прекрати  и го върна на прокуратурата, за да бъдат отстранени процесуални нарушения и да бъде изготвен нов обвинителен акт. 

Срещу всички подсъдими са повдигнати обвинения в хулиганство, извършено в съучастие, с особена дързост и цинизъм. Двама от тях са обвинени и за закана за убийство, а други двама – за нанасяне на средна телесна повреда.

Сблъсъците на 26-ти юни в Асеновград предизвикаха серия мащабни протести срещу ромската агресия, в които се включиха хиляди хора от цялата страна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28

Обсъждат как да се върне Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Председателят на сдружение "Браво, Пловдив" организира работна среща, на която да бъдат обсъдени действията по процедурата по връщането на Панагюрското златно съкровище на Археологическия музей в Пловдив.  От групата припомнят, че 48 общински съветници от всички групи в местния парламент са подкрепили декларация, с която се настоява за връщането..

обновено на 10.07.24 в 08:27

Полагат асфалтобетон на новия мост край Първомай

Затварят временно третокласния път Плодовитово – Асеновград в района на моста над река Марица край Първомай заради полагане на асфалтобетон на мостовото съоръжение, съобщиха от община Първомай.  Мостът ще бъде затворен за по 1 час днес, утре и вдругиден (10, 11 и 12 юли) от 07:00ч. до 17:00 ч. Движението ще се пренасочва по път II-66 Стара Загора –..

обновено на 10.07.24 в 08:27

И днес ни очаква горещо време

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна. Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

До 8 години затвор заплашват лидера на НД "Русофили" и съучастника му

Окръжната прокуратура в Пловдив повдига обвинение срещу двамата арестувани по досъдебното производство на ДАНС за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна. Това са председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов.  Дьовленски е обвинен като подбудител, а Гълъбов, като..

публикувано на 09.07.24 в 16:26