Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Америка за България" дарява близо 12 хиляди лв. за Епископската базилика

Съветниците гласуват над 35 хиляди лв. за археологически разкопки

23 700 лв. са предвидените от бюджета средства за Източната порта

| обновено на 30.11.17 в 10:23
Снимка: БТА

Дарение от 11 740 лева на Регионалния археологически музей в Пловдив предоставя  фондация „Америка за България“.  Очаква се общинските съветници да гласуват средствата от дарението да бъдат усвоени за  извършване на археологическо наблюдение и спасителни археологически разкопки на Епископската базилика.  

Отделно с 23 700 лева от  общинския бюджет  ще бъдат подпомогнати археологическите  разкопки на Източната порта на Филипопол. 

Градските старейшини ще дебатират и  насочването на 30 000 лева  за актуализацията на проекта за изграждане на четирилентов път от надлез „Скобелева майка“ до Асеновградско шосе и увеличаване на габаритите на платното до 20 метра.

Още 15 000 лева за Средно училище  „Любен Каравелов“ и 35 000 лева за нов автомобил, който да обслужва социалните домове „Майка Тереза“ и „Детска къща“  са други теми в дневния ред на заседанието на Пловдивския общински съвет.

След сесията кметът Иван Тотев и районния кмет на "Тракия" Костадин Димитров ще дадат старт на  есенното залесяване в парк "Лаута". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи по- рано в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Вчера служебният премиер Димитър Главчев, който посети Стара Загора заради пожара край града, обяви,..

публикувано на 17.07.24 в 21:18

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново

Пожар гори от двете страни на Карловско шосе в землището на Дълго поле, преди разклона за гара Калояново. Горят стърнища от двете страни на пътя и около жп линията. На място е полицейска кола, която контролира движението, защото пътят е силно задимен. Движението към Карлово се отбива през село Царимир, а в посока Пловдив - на разклона..

обновено на 17.07.24 в 20:03

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

обновено на 17.07.24 в 20:02

Потушен е пожарът край Стрелча, над Сестримо е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно изгасен , съобщиха от МВР - Пазарджик.  В късния следобед бяха потушени последните локални огнища, но дежурни екипи на пожарната ще останат на дежурство през цялата нощ.  Доброволци и служители на гоското стопарство също ще останат на място. Огънят бушува две денощия, изгоряха около 400 декара горски площи. Пожарът,..

публикувано на 17.07.24 в 20:00

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22