Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличиха белите дробове на "Тракия" с още 120 овошки

10
Снимка: Живка Танчева, Радио Пловдив

120 нови декоративни дървета – червенолистни сливи засадиха днес в алеята до блок 258 на ж.к Тракия. 

Кметът на района Костадин Димитров уточни, че 70 овошки са били дарени и залесени преди една седмица от голяма пловдивска компания. Има и поливна система, както и монтирано осветление.

Всички дървета на около 300 метра от алеята, която свързва А12 с А10 на ж.к. Тракия са дарени и не струват нищо на данъкоплатеца, уточни още Димитров. Той се надява още напролет да има първите резултати по почистване на тази зона, следва още 130 дървета да бъдат залесени. Предстои да бъдат изградени и детски площадки в парка.

Кметът Иван Тотев съобщи, че в своите разсадници общината отглежда всички местни видове дървета, включително и вечнозелени. Той посочи, че тук в тази алея е бил търсен различен акцент, при който листата са червени. Догодина ще засадим още вечнозелени иглолистни дървета, обеща Тотев. Той уточни, че вече облагородени са над 60 декара в тази зона на комплекса. 

В залесяването участие взеха и момичетата и треньорите на Волейболен клуб „Марица“ гр. Пловдив. Те участват в Шампионска лига по волейбол и са сред 16 най-силни отбора в Европа. 

Кметът Иван Тотев съобщи, че днес общинския съвет днес е гласувал и отпуснал 50 000 лева за отбора. Кметът призова пловдивчани и бизнесът да подкрепят кампания до края на декември и да съберем заедно 150 000 лева, за да може момичетата да продължат гостуванията си в надпреварата. 

Това са средства допълнително към бюджета на клуба. За целия сезон от 6 месеца трябват общи 300 000 лева, за да може да се върви напред, съобщи още Тотев. Той призова новото бизнес сдружение на г-н Любозар Фратев да подпрепи състезателките на Пловдив. Общината Пловдив за година влага над 2 млн. лева за спорт.

Старши треньорът на "Марица" Борис Халачев каза, че т.нар. им историческо влизане в Шампионска лига натоварва много бюджета. Той също призова бизнесът да помогне в този важен момент, защото основно от клуба разчитат на рекламодатели, общината и много малко на държавата.

Предстои важен мач на „Марица“ на 13 декември срещу „Динамо Казан“ от Русия, следващият е през януари, уточни Халачев. Очакваме пълна подкрепа на пловдивчани, да дойдат в залата и да бъдат с нас на този много важен мач срещу най-силния отбор на цяла Русия, призоваха Тотев и Халачев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Все по-голяма е конкуренцията при жените, желаещи да учат медицина

С по-висок минимален бал, в сравнение с миналата година са класираните жени да изучат „Медицина“ в МУ- Пловдив. Припомням, че на изпита за едно място се явиха по шест жени. Държавна поръчка е за 75 жени и също толкова мъже. При мъжете битката бе значително по-лека, защото за едно място за студент по медицина кандидатстваха трима. Тази година..

публикувано на 10.07.24 в 16:10

За час "Чистота" глоби деветима на Малката главна

Глоби в размер 450 лева наложи само за час екип на общинското предприятие „Чистота“ в Пловдив. Деветима граждани са санкционирани заради нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.  При проверка на ул. "Райко Даскалов" ( Малката Главна ) те са хванати да изхвърлят хранителни остатъци, кашони и други отпадъци в контейнерите за смесен битов..

публикувано на 10.07.24 в 15:23

След гонка по Подбалканския път са задържани 18 мигранти

Бус с мигранти е спрян от полицията край карловското село Васил Левски. В района на бензиностанция на Подбалканския път полицейски патрул подал сигнал за спиране на товарен бус. Шофьорът му първоначално намалил скоростта, след което форсирал с газ, за да избегне проверката. Започнало преследване, при което бусът ударил единия от двата..

публикувано на 10.07.24 в 13:03

Полицаи спряха нощен купон в Столипиново, трима в ареста

3-ма души от пловдивския квартал „Столипиново“ са задържани след конфликт с полицейски служители заради нарушаване на тишината в района през нощта. Минути след полунощ след получен сигнал бил насочен полицейски екип за нарушаване на нащната тишина на ул. „Сокол“. На адреса двамата униформените установили, че със силна музика се озвучава..

публикувано на 10.07.24 в 12:51

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Двама пловдивски лекари са арестувани за 72 часа за източване на Здравната каса. Районната прокуратура в Пловдив им повдигна обвинение за документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Касата.  Т ова е станало чрез съставяне на електронни документи с невярно съдържание – месечни отчети за извършена лекарска работа,..

публикувано на 10.07.24 в 12:11