Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между 60 и 100 литра дъжд на кв.м. се очакват в Южна България

| обновено на 01.12.17 в 16:31

Под ръководството на заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов в ОД МВР - Пазарджик се проведе работно съвещание във връзка с очакваното влошаване на времето. Оранжев код за обилни валежи е в сила за областите Пазарджик и Смолян и жълт за Пловдив


След проведено заседание на Националния щаб за защита при бедствия, заместник-министър Балабанов е определен за ръководител и координатор на дейностите за териториите на областите Пловдив, Пазарджик и Смолян. На съвещанието в Пазарджик, освен директорите на областните дирекции в Пазарджик, Пловдив, Смолян, участие са взели директорът на РДПБЗН - Пазарджик и представители на областната администрация в града. 


На брифинг Стефан Балабанов подчерта, че целта е да се вземат превантивни мерки, а не да се всява паника. Той допълни, че са уведомени кметовете на всички населени места в трите области да осигурят денонощно наблюдение на язовирите, нивата на реките и над свлачищата и срутищата /ако има такива/, както и дежурните екипи на електроразпределителното дружество, а информацията се подава на всеки 4 часа на Централния щаб. 

В тези дейности са ангажирани и автопатрули на полицейските управления, дежурни екипи от районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението", областните и общинските администрации, фирмите ангажирани с пътната поддръжка и електроразпределителното дружество. 


Очакваните количества дъжд са между 60 и 100 л/кв.м, добави заместник-министърът. Язовирите на територията на трите области, с малки изключения, са със запълнен капацитет около 30-50%.


Заместник-министър Балабанов призова при необходимост гражданите да подават своевременно информация на телефон 112. До отминаване на лошото време, което се очаква в неделя, ситуираният в ОД МВР - Пазарджик допълнителен център могат да се получават и обобщават сигнали от трите области на телефон 0888 481 353.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар настъпва към вилната зона на с. Отец Паисиево, гори и над Стрелча

Пожар на сухи треви и горски площи в района на вилна зона гасят пожарникари в село Отец Паисиево. Хората от вилната зона са евакуирани след като няколко вили са пламнали. Вятърът е много силен и пречи на огнеборците. Пожарникарите с мотопомпи зареждат вода от близкия язовир, като се очаква будлозер да направи просеки.  „Има силен..

публикувано на 16.07.24 в 14:05

Дублиране на трансакции притесни клиенти на голяма банка

За техническа неточност при обработката на картови трансакции, съобщи банка ДСК.  От банката уточняват, че има дублирано отчитане на операции с карти и в следствие на това грешни салда. Уверението е, че се работи по отстраняването на проблема.  Мобилното приложение на банката също не е активно. 

публикувано на 16.07.24 в 14:00
Снимката е илюстративна

Момче се удави в изравнителен канал до Златосел

18-годишно момче се удави сутринта в напоителен канал при село Златосел, община Брезово. Тийнейджърът е влязъл в неохраняемото водохранилище заедно с група по-възрастни мъже - най-вероятно, за да се разхладят в жегите, и се е случила трагедията, разказа кметът на община Брезово Калин Калапанков. На място е повикана помощ от полицията,..

публикувано на 16.07.24 в 13:50

Вечеря с дюнер прати четирима в Смолянската болница

Четирима души са хоспитализирани в инфекциозното отделение на смолянската болница, след като са консумирали дюнери от търговски обект в близост до училище в кв. Райково.  Натровените- двама мъже и две деца на 12-и 17-годишна възраст, са потърсили помощ снощи в Спешното отделение. По думите на приелия ги д-р Момчил Хубчев те вече са в добро..

публикувано на 16.07.24 в 13:16

Шофьор-нарушител подхвърли столевка на пътни полицаи

Шофьор на „Мерцедес“ подхвърли 100 лева на първомайски полицаи, за да не го глобят за нарушение на Закона за движение по пътищата, но униформените го задържали.  Полицейският патрул, извършващ линеен контрол на пътя, забелязал колата да нарушава правилата за движение, докато преминава през кръстовище в града.  Полицаите последвали мерцедеса и го..

публикувано на 16.07.24 в 13:10