Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се днес съдът да освободи Ахмед Муса от ареста

Пазарджишкият окръжен съд ще заседава по делото срещу 14-те обвинени в разпространяване на идеите на "Ислямска държава" и призив към джихад. 

Очаква се на днешното заседание, след три годишен престой в ареста, да бъде освободен и духовният водач на подсъдимите Ахмед Муса Ахмед. 

Тази сутрин близките му ще внесат паричната гаранция от 7 500 лева, която преди седмица му определи Окръжният съд. Вчера изтече седемдневният срок за обжалване. 

Прокуратурата се отказа да протестира, така че на днешното заседание по прогноза на адвокат Елвира Панкова се очаква белезниците на Ахмед да бъдат свалени. 

Днес ще бъдат прожектирани видео материали, заснети със специални разузнавателни средства, които показват контактите на подсъдимите. 

Очаква се заради освобождаването на Ахмед Муса Ахмед пред сградата на съда да има струпване на жители от квартал "Изток", но според полицията не се очакват провокации. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бус се преобърна на пътя Пловдив-Асеновград

Огромно задръстване се е образувало на входа на Пловдив откъм Асеновград заради преобърнат бус.  Инцидентът е станал преди минути на последното кръгово на Асеновградско шосе. Няма данни за пострадали при инцидента. На мястото има полицейски екип. 

публикувано на 22.05.24 в 10:58

На полигона в Анево унищожават бракувани боеприпаси

Бракувани боеприпаси и други взривни материали, отпаднали от производството на ВМЗ – Сопот, ще бъдат контролирано унищожавани на открития изпитателен полигон в с. Анево.  От община Сопот уточняват, че утилизацията ще стане от 9.00 до 15.00 ч. и напомнят, че за това време се забранява влизането на хора, животни и техника в района. 

обновено на 22.05.24 в 09:10

Институциите в Пловдив обсъждат пътната безопасност

„Пътна безопасност“ е темата на кръгла маса, която ще се състои в сгрдата на Облстната дирекция на МВР в Пловдив  на ул. Княз Богориди 7 . По покана на старши комисар Георги Чергов в дискусията ще участват административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратури и представители на неправителствени организации с ангажимент по темата...

обновено на 22.05.24 в 09:07

В УМБАЛ "Св. Георги" спасиха живота на две бременни жени с тежки усложнения

Две бременни пациентки с тежки усложнения и опасност за живота са спасени в  Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Едната жена е от Пловдив, другата от Смолян и вече са вън от опасност, благодарение на екипите от гинеколози,  анестезиолози и реаниматори, съобщават от лечебното заведение.  И  двете бъдещи..

обновено на 22.05.24 в 09:07

В Асеновград решават за двойно увеличение на туристически и други такси

Община Асеновград предлага почти двойно да бъдат увеличени таксите за вход в емблематични туристически обекти. Предложението ще бъде гласувано на днешната сесия на местния парламент.  То предвижда за вход в Асеновата крепост да се плаща 8 лева, вместо досегашните 4 лв., а ученици, студенти и пенсионери ще влизат там срещу 5 лева, а не както досега..

обновено на 22.05.24 в 09:07