Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица е №1 в спорта на Пловдив за 2017

Женският волейболен клуб на Марица (Пловдив), който спечели Купата на България и стана първият женски волейболен клуб от България участник на Шампионската лига, беше избран за №1 в класацията Спортист №1 на Пловдив за 2017 година. За първи път в историята на класацията отбор спечели наградата за Спортист №1 на Пловдив.

На второ място завърши джудистът Янислав Герчев, който стана сребърен медалист на европейското първенство по джудо.

На третото място остана каратистът Иван Команов, който има трето място на СП в Румъния, а от снощи е световен вицешампион от СП в Русия.

Снимка

Ето Топ 10 на спортистите на Пловдив за 2017 година

1. ВК "Марица", ВК „Марица“ – жени, Волейбол

2. Янислав Герчев, СК „Арена спорт“, Джудо

3. Иван Команов, СК „Ронин“, Карате киокушин

4. Валери Димитров, АСКК „Тракия“, Карате шинкиокушин

5. Кристиан Василев, СК „Хеброс-гребане“, Гребане

6. Иванка Делева, АСКК „Тракия“, Карате шинкиокушин

7. Ангел Кодинов, СККК „Чипилски“, Кану-каяк

8. Георги Цонов, СКЛА „Ботев“, Лека атлетика

9. Димитър Кузманов, ТК „Локомотив“, Тенис

10. Христо Реков, СККК „Тракия“, Кану-каяк

Александра Начева е най-добрият млад спортен талант на Пловдив за 2017 година. Лекоатлетката заслужено се окичи с отличието, след като стана вицесветовна шампионка по лека атлетика в скока дължина на Мондиала до 18 години в Найроби, Кения. Тя завърши на 4-то място на Европейското първенство до 20 години в Гросето, Италия.

Втора завърши друга детото-чудо на леката атлетика Лиляна Георгиева, която завърши на второто място на Европейското първенство до 20 години в Гросето, Италия и шесто на Световното в Найроби, Кения на 1500 метра.

Трета завърши шахматистката Виктория Радева, която стана европейска шампионка до 16 години, европейска вицешампионка на рапид до 18 години и четвърта на СП по класически шах за девойки до 16 години.

Ето и топ 10 на най-добрите млади спортни таланти на Пловдив за 2017 година:

1. Александра Начева, СКЛА „Ботев“, Лека атлетика

2. Лиляна Георгиева, СКЛАТ „Тракия“, Лека атлетика

3. Виктория Радева, ШК „Локомотив 2000“, Шах

4. Иван Пановски, СК „Тракия спорт“, Сумо

5. Преслав Николов, АСКК „Тракия“, Карате шинкиокушин

6. Лилия Митрева, АСТК „Тракия“, Таекуон-до ITF

7. Ноел Николов, АСКК „Тракия“, Карате шинкиокушин

8. Галатея Герова, СКХГ „Тракия Елит“, Художествена гимнастика

9. ВК Виктория волей, ВК „Виктория волей“, Волейбол

10. Диана Петкова, ПК „Спринт“, Плуване

Награди получиха още баскетболните легенди Милко Арабаджийски за своята 60-годишнина, Цонка Вайсилова своята 50-а годишнина, както и тенис деятелката Дора Рангелова също за 50-ата си годишнина. Никола Николов – треньорът на великия ни гимнастик Стоян Делчев - пък получи награда по случай своята 75-а годишнина.

Футболните съдии Георги Кабаков и Мартин Маргаритов взеха награда за отличното си представяне в европейските клубни турнири.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кабаков пътува между Пловдив и Стара Загора в рамките на два дни

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за мачовете от осмия кръг на Първа лига. Двубоят между Локомотив Пловдив и Хебър бе поверен на неопитния Мариян Гребенчарски. В същото време пловдивчанинът Георги Кабаков бе избран да свири регионалното дерби между Берое и Ботев (Пд), което ще се играе на стадиона в Стара Загора. Един от помощниците - Мартин..

публикувано на 11.09.24 в 10:00

Треньорска смяна в Спартак

Треньорска смяна в Спартак (Пловдив)! Досегашният наставник Димитър Иванов няма да води поведе отбора. Неговото място заема Христо Телкийски. За последно бившият халф работи в детско-юношеската школа на родния си клуб Локомотив Пловдив. Той ще е третият наставник на "гладиаторите" през настоящия сезон. Първият бе Танчо Калпаков, който обаче изненадващо..

публикувано на 10.09.24 в 17:55

Теглят жребия за Купа Дейвис в сградата на Община Пловдив

Жребият за мача между България и Салвадор от Световна група II на Купа "Дейвис" ще се изтегли в сградата на Община Пловдив от 12:00 часа на 13 септември (петък). В церемонията ще участват кметът на Пловдив Костадин Димитров и двукратният олимпийски шампион по гребане Николай Бухалов, които ще определят съперниците в отделните срещи. Двубоите ще се..

публикувано на 10.09.24 в 17:53

Теренът на Колежа е най-лошият, на който съм играл

Защитникът и един от най-разпознаваемите футболисти на Северна Ирландия Пади Макнеър критикува качеството на терена в Пловдив след поражението на своя тим с 0:1 от България  в Лигата на нациите. По думите му  това е най-лошият терен, на който е играл и той не трябва да се използва за международен футбол, пише вестник "Белфаст Телеграф"...

обновено на 10.09.24 в 07:49

Марица с равенство в последната контрола в Истанбул

Марица (Пловдив) записа равенство в посредната си контрола в Турция. Маричанки направиха 2:2 срещу Саръйер (Истанбул), а спарингът се проведе в зала Бурхан Фелек в Истанбул. Марица поведе с 28:26, 26:24, а следващите два гейма завършеха след 17:25, 21:25 за тима от Истанбул. Борислава Съйкова и Ралина Дошкова бяха най-резултатни с 13 точки за Марица,..

публикувано на 09.09.24 в 17:57