Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Банов увери, че ремонтът на Концертна зала ще приключи в срок

| обновено на 12.12.17 в 16:24

Областният управител Здравко Димитров проведе работна среща с министъра на културата Боил Банов. На срещата бяха обсъдени въпроси свързани с готовността на Пловдив за поемане на домакинството на Европейска столица на културата през 2019 година. 

Министърът на културата потвърди  ангажимента на ръководеното от него ведомство за реновирането на залата на филхармонията и обеща, че ремонтът ще приключи в срок и пловдивчани ще могат да се радват на една съвременна концертна зала. Двамата обсъдиха и редица културни инициативи, по които ще координират усилията си. 

Здравко Димитров проведе  и друга среща, на която присъстваха кмета по културата Александър Държиков, изпълнителния директор на „Пловдив 2019“ Кирил Велчев, Елица Василева от общинската фондация, зам.- областните управители Евелина Апостолова и Димитър Керин. 

Цел на разговора бе обсъждането и подписването на специален меморандум между Областна администрация – Пловдив и Фондация 2019, с който се поставя началото на двустранно партньорство между двете институции в областта на културния обмен в областта. Споразумението ще даде възможност да се търсят начини за поощряване на културните мероприятия в района, които ще наситят с нови интересни фестивали и събития представянето на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година. 

Представителите на Фондация 2019 представиха отворената покана за финансиране на проекти, инициирани от и за читалищата в Пловдив и региона, с направление „Читалища: общностно участие и иновации“.

Поканата е насочена към целия Южен Централен район, който включва областите Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик и в нея могат да кандидатстват, както читалищата в тези области, така и техни партньори, които са приготвили специално проекти по повода, заедно с тях и местните общности. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

МЗ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението за..

публикувано на 26.04.24 в 10:22

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще присъства в Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани..

публикувано на 26.04.24 в 08:51

Асеновград представи още 3 спортни обекта за финансиране

Асеновград представи още 3 спортни обекта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Ще бъде ремонтиран Градският плувен басейн, който се захранва с минерална вода. Прогнозната инвестиция за това е в размер на 1,5 млн. лева. Вторият проект е за изграждане на закрит плувен басейн в близост до Спортната зала..

публикувано на 26.04.24 в 08:21

В УХТ се провежда базарът "По-добрата храна"

„По-добрата храна“ е темата на второто издание на  Re:Bazaar , което ще се проведе днес в Университета по хранителни технологии , като част от ежегодния Ден на отворените врати. Кандидатстуденти, родители, партньори и гости ще могат да разгледат учебната база на висшето училище и да дегустират храни и напитки, разработени от студенти...

обновено на 26.04.24 в 06:38