Започва делото за побоя над малките гребци в Асеновград

| обновено на 18.12.17 в 10:19

В Районния съд в Асеновград ще се гледа делото срещу 11-те подсъдими за побоя над децата спортисти на язовир "40-те извора". 

Те са обвинени в хулиганство, заплахи за убийство и нанасяне на телесни повреди. 

Инцидентът стана на 26 юни тази година на язовира, където тренират спортистите от местния клуб по гребане. Сбиването продължи и пред болницата в града, където се стекоха  и други от махалата. 

Случаят предизвика масови протести в Асеновград. 

Делото е насрочено за разглеждане в три поредни дни от днес нататък. 


Още от категорията

Арестуваха служител на БОП - Пловдив за търговия на стоки менте

Служител на Териториална дирекция "Борба с организираната престъпност" - Пловдив беше задържан днес за 24 часа. Арестът на Тодор Бакларов е извършен в сградата на службата.   Разследването се наблюдава от Района прокуратура-Асеновград, при координиране  на действията с Окръжна прокуратура-Пловдив.  Процесуално-следствените действия се извършват от..

обновено на 12.12.19 в 17:23

Арестуваха лихвар, изнудвал социално слаби

В карловското село Христо Даново е задържан 39-годишен мъж за лихварство.  В дома и вилата на лихваря били открити множество дебитни карти ведно с пин кодовете им, бележки с имена на длъжници и сумата от 86 хил. лева, съкранявани в метален сейф. Той отпускал кредити на социално слаби хора от общините Карлово и Сопот срещу голяма лихва в нарушение..

публикувано на 12.12.19 в 17:23

Пловдив взима 120 млн. кредит от ЕИБ за големи инфраструктурни проекти

Община Пловдив получи предложение от Европейската инвестиционна банка за кредитна линия до 120 млн. лева за финансиране на големите проекти.  До седмица предложението ще бъде публикувано за публично обсъждане на сайта на Община Пловдив. Това съобщи ресорният заместник-кмет Илия Кирчев. Линията е с гратисен период до 7 години, срокът за..

обновено на 12.12.19 в 16:11

Пловдивската "Пътна полиция" е с нов шеф

Новият началник на "Пътна полиция" в Пловдив е комисар Венелин Младенов. Той идва на този пост от  "Охранителна полиция", на която беше началник. Припомняме, че преди дни директорът на ОД на МВР Йордан Рогачев освободи от поста началникът на "Пътна полиция" главен инспектор Димитър Димитров заради слаби резултати и многобройни катастрофи със загинали в..

обновено на 12.12.19 в 16:11

Пловдивският еснаф почете Свети Спиридон

Изстрели с пистолет от Руско-турската война поставиха началото на днешния празник на занаятчиите в Стария Пловдив. Традицията датира още от  Възраждането, но е възобновена отпреди  20 години и гилдията отбелязва професионалния си празник в деня на техния закрилник – Свети Спиридон.  Майсторите се събират в Етнографския музей и тръгват с шествие..

публикувано на 12.12.19 в 14:30