Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От април догодина ще плащаме по два лева за "Синя зона" в Пловдив

| обновено на 18.12.17 в 14:51

Цената на "синята зона" в Пловдив ще се увеличи на 2 лева още през април следващата година. Това прогнозира кметът Иван Тотев като отбеляза, че не се предвижда разширяване на зоната, но ще има повече автомати в нея, а служителите ще бъдат преназначени и ще изпълняват контролни функции. 


Един милион лева повече са средствата за градския транспорт в Пловдив в "Бюджет 2018", съобщи Тотев и уточни, че финансовата рамка на общината трябва да бъде внесена за разглеждане в ОбС до 31 януари. 

Предвижда се във всеки район на града да има поне една автобусна линия, която да вози пътници до полунощ. Ще се съкратят и интервалите между отделните курсове, а това ще стане с повечето пари, които общината отделя за градския транспорт, каза кметът Тотев. Той увери, че и през 2018-та ще продължат ремонтите по основните пътни артерии на Пловдив.

Очаква се до края на годината да бъде пуснато движението но бул. "Шести септември", до пролетта вероятно ще е готов и бул. "Васил Априлов", след това ще започне усилена работа по бул. "Руски". Надяваме се до Нова година да бъде пуснато движението и по "Коматевско шосе", за да могат жителите на Коматево да дойдат на новогодишното тържество на площада с градски автобуси, заяви пловдивският кмет. Той отбеляза, че догодина ще започне ремонт и на "Кукленско шосе" от бул. "Христо Ботев" до кръговото с Околовръстното. Този участък е в отчайващо състояние, коментира Тотев. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен, съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

публикувано на 20.07.24 в 22:20

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43