Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Смолян отчете първата половина от мандата

Според Мелемов трудно се работи с Общинския съвет

На 50 процента са изпълнени Програмата и обещанията, които сме дали 2015 г., каза кметът на Смолян Николай Мелемов, който представи пред обществеността отчета за първата половина от настоящия си мандат. 

Най-добри постижения има в сферата на социалните дейности, спорта, образованието и финансите. 

По думите на градоначалника Мелемов, трудно се работи в ОбС. Община Смолян е доста обширна, има 86 населени места, които в предишния социалистически строй са били с повече население и организацията е била друга. 

Във всяко населено място има общински сгради, които не се използват отдавна, но Общинският съвет не допуска продаването на такива сгради. 

Николай Мелемов посочи като пример кметството в Горово, където живеят 15 души. Мотивът да се отхвърли продажбата на сградата от ОбС бил, че някога може да се отвори там кметство.

Сграда, която е затворена от години, трябва да се поддържа. По-смислено е някой да я купи, да я поддържа и да развива дейност“, допълни кметът на Смолян.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пазарджик е домакин на две национални спортни състезания

Малди спортисти от цялата страна ще мерят сили в две спортни прояви, които се провеждат от днес до неделя в Пазарджик - Републиканско първенство по модерен петобой и Турнир „Христо Чочев - Мемориал”.  Спортистите ще се състезават в няколко дисциплини – фехтовка, бягане с препятствия, плуване и комбинирана дисциплина. Състезанията се..

публикувано на 23.08.24 в 08:58

Петчленно турско семейство катастрофира на 92 км на АМ "Тракия"

Мъж, жена и три деца са пострадали при катастрофа рано тази сутрин на магистрала „Тракия“. Те са турски граждани и автомобилът им е катастрофирал на 92-я км на магистралата в платното по посока София.  Сигналът е подаден на тел. 112 около 6,30 часа, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.  Всички са транспортирани в болница..

публикувано на 23.08.24 в 08:28

Край на задръстванията до областната управа в Пловдив

Приключва ремонтът на бул. „Васил Априлов“ между моста на река Марица и кръстовището с бул. „Шести септември“. На място тази сутрин кметът Костадин Димитров ще присъства на отварянето на отсечката за движение.  С приключването на ремонта се решава и проблемът с честите ВиК – аварии в района. Решението за смяна на водопроводната мрежа бе взето в..

обновено на 23.08.24 в 07:49

Трети ден съдът изслушва свидетели по делото „Цалапица“

С разпит на свидетели трети ден продължава делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица. В хода на делото трябва да бъдат разпитани 37 свидетели и 14 вещи лица.  В двата дни от началото на процеса вече са разпитани над 20 свидетели, които предоставиха данни за случилото се в нощта на убийството на 20 юли..

обновено на 23.08.24 в 07:49

Болницата в Смолян ще има вертолетна площадка

И Смолянската болница „Д-р Братан Шукеров“ ще изгради вертолетно летище, което да се ползва от въздушните линейки в страната. От здравното заведение настояват общината да им предостави за безвъзмездно право на строеж 1355 квадратни метра площ, които в момента са публична общинска собственост.  На сесията си в края на август съветниците трябва да..

публикувано на 22.08.24 в 15:05