Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райфъла се оплака от "зверска, нечувана и неистова репресия" в затвора

Съдът решава дали Атанас Червенков да излезе от затвора

Адвокатът на бизнесмена иска отвод на двамата прокурори на делото

| обновено на 21.12.17 в 06:46

Пловдивският окръжен съд насрочи за днес от 15 ч. второ заседание на делото по искането на Атанас Червенков-Райфъла за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ на по-лека. На предишното заседание защитата поиска отвод на двамата прокурори по делото Атанас Янков и Албена Георгиева с мотива, че не са избрани на случаен принцип, а са назначени и изпълняват поръчка. Двамата обвинители трябва да представят днес пред магистратите протоколите за случайния им избор.

Ако съдът обаче ги остави като обвинители в процеса, защитата на Райфъла вероятно ще поиска отвод на съдебния състав.

Снимка

Пред магистратите на миналото заседание Червенков заяви, че е подложен на „зверска, нечувана и неистова репресия“. Той се оплака от лошото си здравословно състояние, тъй като имал урологични проблеми, придобити от лошите хигиенни условия в затвора. Той поиска да бъде освободен, за да може да се лекува. Райфъла се жалва, че от 3 години е зад решeтките без влязла в сила присъда.

Червенков имаше 13-годишна присъда, издадена му от пловдивския Окръжен съд, която обаче бе отменена от Апелативния съд. Делото бе върнато в Окръжния съд за ново разглеждане. Червенков и още четирима души имаха обвинения за опит за убийство на Аргир Гяуров, както и за палежи на леки автомобили. Разпоредителното дело на новия процес е насрочено за 17,18 и 19 януари, следващата година в Пловдивския окръжен съд.

Снимка







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушават окончателно пожарите край Златосел

Овладян е пожарът във вилната зона на Златосел в община Брезово, съобщи тази сутрин кмета на общината Калин Калапанков, в чийто землища горят пламъците. Остава днес да се потушат изцяло, прогнозира той.   4 масивни вили са  изгорели,  унищожени са и други 6 други дървени постройки. Така общо изпепелените сгради са 10, много повече са спасени...

обновено на 13.08.24 в 08:38

Министър Калин Стоянов идва за оставката на Георги Чергов

Очаква се министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да пристигне в пловдивската дирекция на МВР заради случая, при който 7-годишно дете застреля баща си на работното му място в сградата на Специализираните полицейски сили в Пловдив.  Убитият 49-годишен полицай Николай Филипов е бил служител на сектор „Специални тактически действия“.  Заради..

обновено на 13.08.24 в 08:28

Колеги на убития полицай намерили детето му с пистолет в ръка

Дисциплинарна проверка ще изяснява има ли някакви пропуски в дейността на служителите на сектор СПС и в какво се изразяват те, както и кои са лицата, допуснали такива нарушения. Това заяви пред журналисти директорът на пловдивската полиция ст. комисар Георги Чергов по повод нелепия инцидент, при който полицай бе застрелян от 7-годишното си дете на..

обновено на 13.08.24 в 08:12

Под контрол е пожарът край Брезово, който изгори 4 вили и коли

Ограничен е пожарът във вилната зона на Златосел в община Брезово. 4 масивни вили са  изгорели, една е спасена, като има унищожени и други 6 други дървени постройки. Пламъците са погълнали и няколко автомобила.  Огънят е обхванал 400 декара широколистна гора и сухи треви, като усилията сега са той напълно да бъде потушен. На място остават дежурни екипи...

публикувано на 12.08.24 в 22:24

Премиерът Главчев отива в Златосел

Премиерът Димитър Главчев пътува към Брезово. Той ще огледа вилната зона на Златосел, където бушува голям пожар. Огънят изпепели къщи и автомобили и наложи евакуация на живеещите в зоната. В операцията по гасенето участват пожарникари, местната власт, два хеликоптера на ВВС и доброволци. На този етап няма данни за пострадали хора. Пламна вилната зона..

публикувано на 12.08.24 в 20:08