Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Думите на Симеонов към премиера и ГЕРБ са политически знак

Няма драма в отмяната на мораториума върху иновативните лекарства, въпреки че в началото подкрепяха мярката и дори искаха той да не трае само за една година, каза в интервю секретарят на ПГ на Обединените патриоти Борис Ячев.

Според него трябва да се разсеят всички съмнения, че български граждани могат да бъдат лишени от лечение и това е довело до за отмяна на решение, което преди това  преодоля и президентско вето.

Промяната в позицията Ячев обясни с политическият дебат от последните дни, който е целял намиране на баланс между интересите на пациентите и желанието да се въведе ред в харченето на средства за здраве.

Не бих искал да съм на мястото на министъра на здравеопазването, много му е трудно в този момент, но той управлява сектор, в който най- важна все пак е здравето - призна Борис Ячев.

Депутатът, който е и заместник- председател на НФСБ, обяви, че острите реплики на Валери Симеонов към Бойко Борисов напоследък са естествена реакция срещу промяната на политики, за които партията е поела ангажименти . Става дума за изграждането на втория лифт в Банско и за концесиите на плажовете. 

Думите на Симеонов са политически знак, а не изпускане на нерви.

Обединени патриоти имаме амбиции да сме двигател на управлението, обясни още Ячев и направи уговорка, че не би не бих употребил "изиграха" като дума, която описва отношенията с ГЕРБ.
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с проф. Тони Шекерджиева - Новак

От Пловдивското музикално училище, през Консерваторията, сцените на България и Европа, преподавателската кариера, семейството в дългата линия от нейната прабаба до внучката, която е бучката й захар в деня...- това е маршрутът на разговора ни с ректора на АМТИИ "Асен Диамандиев" - проф. Тони Шекерджиева - Новак. И пътят не е прав.  В "Добро утро, ден"..

обновено на 11.06.21 в 17:11

Дискриминирани за зеления паспорт са над 100 000 българи

Омбудсманът Диана Ковачева сподели, че е получила много жалби за неравно третиране на преболедувалите Ковид по отношение на документа, който позволява безпроблемно движение в ЕС. Зеленият паспорт може да бъде получен и използван само от хората, които са ваксинирани или имат PCR тест, но е от тези, които са регистрирани като боледували в..

публикувано на 11.06.21 в 15:06

Сега е времето за поставяне на ваксина срещу Covid-19

„Сега е много подходящ момент за ваксиниране срещу Covid-19, тъй като има ниска заболеваемост от коронавирусна инфекция“, това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Георги Цигаровски, заместник-председател на Лекарския съюз в Пловдив и общопрактикуващ лекар. Той обясни, че поставянето на ваксина през летните месеци, ще осигури имунитет за..

публикувано на 11.06.21 в 10:11

Рестартирай Европа: Пандемията и интелектуалната собственост

Всеки десети европеец е подведен да закупи подправени продукти, сочи проучване на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост. Потребителите се затрудняват да разграничат оргиналните от фалшивите продукти, а България е с най-висок дял на подведени потребители  – 19 % и в дъното на класацията, близо до Румъния и Унгария...

публикувано на 11.06.21 в 10:00
Село Бръщен, община Доспат

Доспатското село Бръщен бавно се обезлюдява

Над 400 са сезонните работници  от доспатското село Бръщен, които изкарват прехраната си във ферми във Великобритания. Последните трима от селото заминават да се трудят по чуждите поля в неделя. Те вече имат и документално уреден статут там. В годините на прехода  сезонната работа в Англия е спасителен пояс за стотици  семейства от селото,..

публикувано на 11.06.21 в 09:27