Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асеновградско шосе и Околовръстното - инфраструктурни приоритети за тази година

| обновено на 02.01.18 в 12:21

Препроектирането на Асеновградско шосе и довършването на околовръстното – до Скобелева майка, посочи като инфраструктурни  приоритети през тази година областният управител на Пловдив Здравко Димитров.


За съжаление, препроектирането на Асеновградско шосе се налага заради премахването от плана, „незнайно от кого“, на т. нар. „локали“. Те обаче са от жизнена важност за бизнеса и затова  ще бъдат включено отново в преработения проект, обясни пред Радио Пловдив  Здравко Димитров.


Пусковият срок на обектите е до края на тази година и той ще бъде спазен, прогнозира областният  управител.


По време на европредседателството на България в Пловдивска област ще се проведат 9 събития, допълни още Димитров.


Цялото интервю с областния управител на Пловдив Здравко Димитров можете да чуете в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

2-ри май ще бъде неучебен ден в цялата страна

МОН предлага 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложение ще бъде взето днес след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен министърът уточни, че днешното решение на просветното ведомство ще даде възможност еднодневната ваканция..

публикувано на 19.04.24 в 11:26

Градушка удари Смолянско

Минимална температура от минус 3 градуса е измерена тази сутрин в Пампорово , според информация от Планинската спасителна служба. В района на връх Рожен термометрите отчетоха минус 2,3 градуса, а в Чепеларе - минус 0,8 градуса, съобщиха от Метеорологичната станция на Рожен. Градушка е валяла на няколко места в Смолянска област през..

публикувано на 19.04.24 в 10:54

Асеновград представи проекти за финансиране на спортни обекти

Асеновград представи първите обекти в областта на спорта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Първият обект е изграждането на многофункционална спортна зала за бойни спортове и борба. Прогнозната стойност на тази инвестиция е 1,6 млн. лв. Други 300 хил. лв са необходими за ремонта на общинските тенис..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Извънгабаритен товар налага реорганизация на движението

Временна реорганизация на движението се въвежда в Пловдив заради транспортиране на извънгабаритен товар, който преминава през територията на областта. Очаква се около 8.30 ч. композицията да пристигне по Източния обходен път и от там да се насочи през жп прелеза на с. Войводиново към Пловдив. Маршрутът е  от ул. „Полет“ – ул. „Георги Бенев“..

публикувано на 19.04.24 в 06:56

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата програма от днес до неделя ще бъде официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои  от 19,30 часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“. Веднага след прерязване на лентата районното кметство в партньорство с Държавна опера –Пловдив..

публикувано на 19.04.24 в 06:52