Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районните кметове очакват по милион от бюджета на Пловдив за инфраструктура

| обновено на 09.01.18 в 16:21

Районните кметове на Пловдив са определили приоритетите за 2018-та година. За всеки район те настовят да получат минимум по 1 млн. лева за проекти от бюджета на града.

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов заяви, че имат проектна готовност за близо 8 млн. лева.  Надяваме се обаче на средства от бюджета  от 1 до 2  млн. лева, каза Стаменов. 

Той заяви, че най-големият и най-стар район има доста компрометирана инфраструктура, която се нуждае от ремонти. Ще правим места за паркиране, но ще дадем превес на зелената система в централната част на Пловдив. 

Два парка, Бунарджика, както и паркът на бул. "Мария Луиза" и "Източен", тази година ще се реализират в пълен вид, уточни Стаменов. Той каза, че ще се изгради и голям паркинг за автобуси на ул. „Мортагон“ и бул. „Шести септември“. 

Ще се работи и в квартал "Съдийски", както и ще започне ремонтът на Дондуковата градина. До края на тази седмица ще се получи съгласуваният проект за тази зона от НИНКН и тогава ще стане ясно кога ще започне ремонт. Там са разчетени 3 млн. лева за реконструкция на градската градина. 

Кметът на "Южен" Борислав Инчев обяви, че ще заложи през 2018-та над изграждането на детски площадки в целия район. Минимум четири детски площадки ще направим, защото дефицитът е много голям, но имаме проектна готовност за нови осем, посочи Инчев. 

Паралелно ще се ремонтират и улици в Коматево като там трябва да се обновят основно „ Бадемите“, „Лозарска“ и „Енос“, за което ще има и среща с хората от квартала. Инчев обясни, че са поискали от районната администрация близо 2,5 млн.лева за 2018, но ще се съобрази с решението на Голяма община.

Ральо Ралев, кмет на "Северен" посочи, че за да се довърши кметството на бул. „Цар Борис III Обединител“ и „Дунав“ ще са нужни близо 1 млн. лева. Там за начало са нужни 10 000 лева, с които да се направят разчети за новия проект на довършителните дейности. 

Припомням, че тази сграда стои незавършена вече 15 години, след развален договор със "Заводски строежи". 

Ралев обяви, че тази година основно ще се заложи на инфраструктурни проекти в кв. "Кършяка" до Новотела. Това ще са улици, които не попадат във Водния цикъл на града. Там се предвижда ремонт на едното платно на бул. „Дунав“. 

Реално Ралев очаква 1 млн. лева, с които ще бъдат обявени обществени поръчки за преасфалтиране на улици.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Издирваните мъж и дете в Стара планина са починали, оцелялото дете е в УМБАЛ "Св. Георги"

Мъжът и детето, поразени от мълния в Стара планина в района на връх Купен, са починали, спасено е 13-годишно момче, съобщиха от Планинската спасителна служба.  В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния Военен хеликоптер от 24-та авиобаза Крумово се включи в спасителната операция на пострадалите.  Оцелялото дете вече е..

публикувано на 22.07.24 в 18:10

В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния

В Стара планина мълния е ударила баща и син в района на връх Купена, който се намира до връх Ботев.  Мъжът е на 47 години, детето е на 11. Сигналът за инцидента е подало 13-годишно момче. В ход е спасителна акция, като планински спасители от Троян почти са стигнали до пострадалите, каза дежурният в Планинската спасителна служба. В издирването на..

публикувано на 22.07.24 в 17:00
Пожарът между селата Овчеполци и Цар Асен е локализиран, няма опасност за населените места.

Локализираха пожара до Овчеполци

Локализиран е пожарът, който избухна по обяд в сухи треви, храсти и стърнища в землището на пазарджишкото село Овчеполци. Работи се за пълното му потушаване, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов.  Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци Той допълни, че в района на пожара е завалял дъжд, който много е..

публикувано на 22.07.24 в 14:22

Пловдив ще има нови контейнери за смет

Община Пловдив ще подмени всички битови контейнери за смет през следващите три години. В обявената поръчка за доставка на общо 1650 контейнери с три вида вместимост е заложена максимална цена от 9 милиона 470 хиляди лева без ДДС.  Според разписания график първите 400 съдове за смет трябва да бъдат доставени до края на тази година в районите Тракия..

публикувано на 22.07.24 в 14:12

Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци

Сухи треви, храсти и стърнища пламнаха по обяд в землището на пазарджишкото село Овчеполци към село Блатница.  Заради вятъра, който често сменя посоката си, и огънят също е сменил посоката си и сега е тръгнал по посока село Цар Асен.  От пазарджишката пожарна уточниха, че са изпратени 3 противопожарни автомобила от Пазарджик и Пещера. На място е..

публикувано на 22.07.24 в 13:29