Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Полицейските протести ще продължат до крайна победа

| обновено на 10.01.18 в 16:31

Обещаните протести на полицаите не са изненада, те са резултат от неизпълнените им искания към правителството и парламента, чийто краен срок изтече с края на миналата година, заяви Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. 

Униформените настояват за повишение на заплатите, подобряване условията на труд и разрешаване на тежките кадрови проблеми в някои сектори от тяхната компетенция. 

По покана на министър – председателя Бойко Борисов за четвъртък са насрочени разговори с представители на синдиката, добави Валентин Попов. Според него, това може да се тълкува като сигнал, че премиерът „най-сетне е решил да се намеси“ в ставащото, след като през останалото време е показвал дистанцираност. 

Утрешните демонстрации ще са ограничени в два етапа. Първо, през деня, по маршрута на пристигащите гости за откриването на българското европредседателство, а след това  групи полицаи ще се съберат до Народния театър в София, където ще се проведе официалната церемония, обясни синдикалният лидер. 

От думите му стана ясно, че ако няма бъдещи резултати в полза на техните искания, протестните прояви на униформените ще ескалират. Следващата такава проява е насрочена за 25 януари, до НДК в столицата, когато започва срещата на високо равнище на вътрешните министри на държавите от ЕС, каза още Валентин Попов. 


Още от категорията

Дават "Пълдин туринвест" на главния прокурор

Парламентарната комисия за борба с корупцията сезира главния прокурор Иван Гешев за смесеното дружество "Пълдин   туринвест" в Пловдив. Решението е взето днес следобед, съобщи председателят на комисията Борис Ячев. Преписката  ще бъде внесена до ден-два. Преписката към централната власт стартира още през 2016 година, когато още..

публикувано на 25.02.20 в 10:17

Работещите в БНР ще получат достойно заплащане

В рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в националното радио ще бъдат увеличени, заяви генералният директор на БНР Андон Балтаков на среща с екипа на Радио Пловдив. В края на декември Радио Пловдив обяви символични протестни действия , заради полученото най- ниско ДМС в системата и настоя за преодоляване на финансовите..

публикувано на 24.02.20 в 15:35

150-години Българска екзархия отбелязва Гражданският клуб

Тази година  се отбелязва 150-годишнината от учредяването на Българската екзархия. На 28 февруари 1870 с ферман на султан Абдул Азис е провъзгласено създаването на самостоятелна българска църква под името „Българска екзархия“.С нейното учредяване българската нация извоюва своя първи успех по пътя на националното  признаване. Българската екзахия се..

публикувано на 24.02.20 в 10:18
Георги Киряков

Главният прокурор не бива да се държи като политически играч

В програма "Точно днес" говорим за  кризите - неизбежни и предизвикани, в политическите и обществени нрави и властване. Коментар на политолога  Георги Киряков . Киряков каза, че на първо място от обществено-политическите сюжети, които продължават, откроява работата на прокуратурата. Единият фронт е срещу широкото понятие приватизация, а така също..

публикувано на 24.02.20 в 09:57

Замърсяването на р. Юговска е умишлено, сто пъти над нормите!

„Последното замърсяване на р. Юговска в края на миналата седмица не е случайно, а преднамерено.  Извършителите не са допускали, че още в петък вечерта институциите ще се задействат, те са се надявали това да мине  незабелязано.“    Така областният управител на Пловдив  Дани Каназирева коментира ситуацията..

обновено на 24.02.20 в 09:32