Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академик победи с 84:78 Берое в първи четвъртфинал

Снимка: LAP.bg

Академик Бултекс 99 победи с 84:78 Берое в първи четвъртфинал от турнира за Купата на България. Двубоят в спортен комплекс "Сила" премина през много инфарктни обрати, но в края домакините обърнаха резултата в своя полза след серия от 20:9 точки. Реваншът е следващата сряда в Стара Загора.

Айзея Юмипиг записа 22 точки и 8 борби за победителите, 17 плюс 7 добави Димитър Димитров, а 13 вкара Мартин Дурчев.

За Берое Александър Янев направи дабъл дабъл от 19 точки и 11 борби, 17 (5 тройки) вкара Тихомир Желев, а 16 – Майк ди Нуно.

КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА:
Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:
Преди мача казах, че най-важна е победата. С оглед на развоя на мача съжалявам за някои моменти, в които дръпнахме с разлика, но не съумяхме да я увеличим и дори позволихме обрат. Доволен съм, поздравявам момчетата. Искахме да накараме Берое да се труди за всяка точка и с изключение на времето, в което допуснахме 4 поредни тройки, се справихме с това. За мен беше важно да видя как ще реагира отбора, когато играта не ни върви. Срещу Балкан беше лесно, защото всичко ни се получаваше. След като Берое обърна срещата се радвам, че момчетата останаха заедно и съумяхме да спечелим. Тези 6 точки ще бъдат достатъчни ако играем добре в реванша. Смятам, че имаме сили да победим и Стара Загора. Разликата е малка и няма да се съобразяваме с нея. Ще играем за победа.
Васил Бачев, Академик Бултекс 99:
Берое е силен отбор и 6 точки не са голяма преднина - ще ни бъде трудно на реванша. Ние обаче отиваме за победа, без да мислим с колко точки сме победили. Сигурно можехме да бием с повече, но в определени моменти ни липсваше концентрация и стрелбата не влизаше. За пръв път ми се случва 5 минути да няма нито един кош в мача, но в такива случаи важното е като не вкарваш да не позволяваш да ти вкарват. С Митко и Никола Маравич заличихме проблемите в подкошието, които имахме преди, надявам се да продължаваме по същия начин.
Любомир Минчев, старши треньор на Берое:
Мач с обрати, но и двата отбора са играли и по-добър баскетбол от това, което показаха. Доволен съм от старанието на играчите ми и от това, че се бореха до последно в този труден момент с толкова къса ротация. Не мога да ги виня в липса на старание и желание. Имаше доста грешки, но това е следствие на умората. Бару трябваше да се върне в Кот Д Ивоар заради кончината на брат му. След това се разболя, не можа да се върне навреме. Надявам се да пристигне в петък или събота. купиха ни Алекс Дейвис, Ники Николов се контузи, имаме право да вземем само един чужденец. В момента не сме това, което бяхме в началото на сезона, но всеки отбор минава през трудни периоди. Като турнирен резултат 6 точки не е голяма разлика, но нищо не ни гарантира крайната победа.
Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Кирил Десподов в акция

България направи само 0:0 с Люксембург

Националният отбор на България направи грешна стъпка в преследването на първото място в Лигата на нациите, след като направи равенство 0:0 при домакинството си на Люксембург. На стадион "Христо Ботев" в Пловдив "лъвовете" имаха много сериозна подкрепа от трибуните от около 15 000 зрители, но това не им помогна да пробият отбраната на съперника...

публикувано на 12.10.24 в 22:05

Почина легендата Атанас Драмов

На 81 години от този свят си отиде легендарния треньор на "Локомотив" (Пловдив) Атанас Драмов. Под негово ръководство “черно-белите” завоюват първото си отличие – Купата на Съветската армия през сезон 1982/83. Той е начело на “черно-белите” и през 1992 година, когато "Локомотив" се окичва с бронзовите медали в първенството. В своята треньорска..

публикувано на 12.10.24 в 12:22

Илиан Илиев: Искаме да продължим да сме на върха в групата

Селекционерът на България Илиан Илиев показа уважение към тима на Люксембург преди двубоя между двата тима в турнира Лига на нациите. Наставникът на "лъвовете" предупреди, че противникът "не е случаен". Селекциите на двете страни се изправят една срещу друга на 12 октомври (събота) от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в трети мач от група..

публикувано на 11.10.24 в 18:03

Любо Пенев освободен със странен документ

Любослав Пенев беше освободен по неособено професионален начин от Локомотив (Пловдив). Sportal.bg разпространи документа, с който “смърфовете” освобождават наставника и неговия щаб. Прави впечатление, че върху листа, който е подписан от изпълнителния директор на клуба и който не е бил връчен лично на Ел Голеадор, липсва входящ номер. Няма го и името на..

публикувано на 11.10.24 в 18:00
Локо иска раздяла с Пенев по взаимно съграсие

Локо започна преговори за раздяла с Любо Пенев

"Локомотив" (Пловдив) официално започна преговори за разтрогване на договора на Любослав Пенев по взаимно съгласие, съобщиха от клуба.  Разговори ще бъдат водени и с неговите помощници – Атанас Стоилов, Никола Солаков, Ангел Павлов и Мартин Митев. До окончателното разтрогване на договорите им „черно-белите“ ще бъдат водени от Христо Златински.

публикувано на 11.10.24 в 12:29