Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УМБАЛ "Пловдив" фалира до два месеца

Снимка: Живка Танчева

Бившата Окръжна болница, сега УМБАЛ "Пловдив", до два месеца ще обяви фалит или ще затвори врати, защото няма да останат лекари и сестри, които да работят там.

Това е болницата, която е с най-много дългове, а там се назначават нови 97 души административен персонал и общи работници. Това прогнозира доц. Д-р Димитър Шишков, който е началник на Урологичното отделение в здравното заведение и член на националното ръководство на ДБГ.

"Има обща работа между управляващите в момента и структурите на БСП.  Шефове на болници  от БСП си остават такива, макар да има документи за злоупотреби в държавните болници в Пловдив, подавал съм и сигнали",  каза доц. Димитър Шишков, член на националното ръководство на ДБГ. 

По думите му има общи икономически интереси и става дума за тежка корупционна схема. Държавните болници са място за назначение, както и място където се отчисляват едни пари към определени политици, поясни д-р Шишков. 

Той смята, че опити да се смени ръководството не се правят, защото има политическа намеса. Шишков посочи като пример бившата Окръжна болница в Пловдив. Преди време тя е била с втори по големина бюджет в Пловдив, а сега е на шесто място, като парите са намалели с близо 600 000 лева. 

Доц. Шишков подчерта, че няма нужда от 34 болници в Пловдив и областта. Той отбеляза още, че само на държавните болници се спират парите директно от НЗОК, това не става за частните лечебници.

От ДБГ обявиха, че не само в здравеопазването има проблеми, проблеми у нас сега има особено в сектор "Сигурност". 

Протестите в България според ДБГ са антиправителствени, и ние ги подкрепяме, обяви лидерът на ДБГ Димитър Делчев. По думите му се върви към широко дясно обединение на всички партии, които са от Реформаторския блок - ДБГ, СДС, БЗНС, БНД, както и на "Да,България" и ДСБ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Днес е Разпети петък

Днес е Разпети петък. Това е денят, в който е разпнат Божият син Иисус Христо,с за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството. На Велики петък не се служи Света литургия, а се извършва богослужение, наречено Царски Часове. По традиция от олтарите на всички православни храмове в страната се изнася Христовата плащеница, символ..

обновено на 03.05.24 в 07:55

Борисов води листата на ГЕРБ в Пловдив, втора е проф. Дженева

ГЕРБ регистрира в края на деня листата си за парламентарните избори в Пловдив.  Водач е лидерът на партията Бойко Борисов.  За нас е чест и отговорност, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново е водач на пловдивската листа. В нея има знакови лица на ГЕРБ, представители на местната партийна организация, експерти с авторитет в своите области,..

публикувано на 02.05.24 в 18:28

Хлапета от Шекера просят пари и заплашват на паркинга на КАТ

Установиха децата от пловдивската Шекер махала, които заляха със синя боя автомобила на млада жена, след като отказала да им даде пари. Полицаи от Трето Районно управление са извършили проверка на място след публикации в пловдивски медии и социалните мрежи. На видеоклипа се вижда как на паркинг в близост то „Пътна полиция“ няколко деца са..

публикувано на 02.05.24 в 16:14

Поклон и смирение на Оборище пред първите народни представители

Хиляди българи се включиха в националното поклонение в историческата местност "Оборище", където през април 1876 година е учредено Първото българско велико народно събрание и делегатите вземат решение да бъде обявено Априлското въстание. В тържественото си слово пред присъстващите заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова припомни..

публикувано на 02.05.24 в 13:51

Дядо Николай боядисва яйца с деца в "Света Марина"

Над сто деца от пловдивските училища и детски градини боядисваха червени яйца в двора на митрополитския храм „Света Марина“ в Пловдив. Пловдивският митрополит Николай поздрави малките си гости, разказа им библейската история, защото на Велики четвъртък се боядисват яйцата в червено, а след това боядиса първо червено яйце и с него помаза всяко..

обновено на 02.05.24 в 13:46