Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Съюз за Пловдив" е симпатична формация, но всеки ден са с различно мнение

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков прекрати договора на заместник-кмета Николай Киров от "Съюз за Пловдив". Той отказа да коментира конкретните причини с аргумент, че това е преценката на администрацията, на която предстои да бъде изградена нова структура. 

Кметът Иван Тотев  също отрече освобождаването на Киров от партията на Дани Каназирева да е политическо решение. Като пример за добро сътрудничество на общинската управа  със "Съюз за Пловдив" Тотев посочи другите двама заместници в районите „Западен“ и „Централен“. 

Това е много сипмапична формация, но те ту подкрепят, ту са в опозиция и за такава партия е много трудно, когато не може да се идентифицира.  Не очаквайте да се случи нещо, което води до управленска смяна на други управленски екипи в районите. Изключително много държа на компетенцията на г-жа Каназирева и се надявам да работим добре заедно до края на мандата, заяви  Тотев. 

По думите му обаче  в Съюз за Пловдив  всеки ден имат различно мнение, като предложенията им за „синя зона“ непрекъснато варират от един до три лева, когато подкрепят  „Да България“. Ще ги попитам на сесия за това, но са те симпатични хора, заяви още кметът Иван Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28

Обсъждат как да се върне Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Председателят на сдружение "Браво, Пловдив" организира работна среща, на която да бъдат обсъдени действията по процедурата по връщането на Панагюрското златно съкровище на Археологическия музей в Пловдив.  От групата припомнят, че 48 общински съветници от всички групи в местния парламент са подкрепили декларация, с която се настоява за връщането..

обновено на 10.07.24 в 08:27

Полагат асфалтобетон на новия мост край Първомай

Затварят временно третокласния път Плодовитово – Асеновград в района на моста над река Марица край Първомай заради полагане на асфалтобетон на мостовото съоръжение, съобщиха от община Първомай.  Мостът ще бъде затворен за по 1 час днес, утре и вдругиден (10, 11 и 12 юли) от 07:00ч. до 17:00 ч. Движението ще се пренасочва по път II-66 Стара Загора –..

обновено на 10.07.24 в 08:27

И днес ни очаква горещо време

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна. Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

До 8 години затвор заплашват лидера на НД "Русофили" и съучастника му

Окръжната прокуратура в Пловдив повдига обвинение срещу двамата арестувани по досъдебното производство на ДАНС за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна. Това са председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов.  Дьовленски е обвинен като подбудител, а Гълъбов, като..

публикувано на 09.07.24 в 16:26