Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безбожник открадна 50 лева от храма в Ракитово и получи белезници

Мъж, който откраднал даренията в храм в Ракитово, е бил задържан от полицията – съобщават от пресцентъра на МВР в Пазарджик. 

36-годишният мъж е от Бяла Слатина. Той е арестуван непосредствено, след като извършил поредното си посегателство от кутиите за дарения в църквата. У него е открита сумата от 50 лева, които той извадил сръчно от кутиите, малко преди да бъде разкрит. 

Сигналът за посегателствата подал местен свещеник, който на няколко пъти забелязал мъж със съмнително поведение в храма. Случаят е поет от прокуратурата във Велинград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Майстори от цялата страна си дават среща на Панаира на занаятите в Пловдив

Откриха пролетното издание на Панаира на занаятите в Пловдив. В продължение на три дни майсторите демонстрират уменията си в Стария град. Акцент в тазгодишното издание е занаят с близо 5000-годишна история – художествено плетиво, като плетките се правят на една, две и пет куки.  Своя занаят показват и майстори на данателата, на плъстенето на..

публикувано на 17.05.24 в 13:42

Мъж поруга храм и нападна с тухли свещеник и полицай

32-годишен е привлечен като обвиняем за повреждане на храм, заплахи, хулиганство и причинена телесна повреда на полицай, съобщиха от районната прокуратура  в Пловдив.  Четирите обвинения към него са заради инцидент, станал  в четвъртък сутринта в пловдивския храм „Свети пророк Илия“.  По време на сутрешната литургия мъжът започнал да се..

публикувано на 17.05.24 в 13:39

Зрелостниците в Пловдив предпочетоха есе за мълчанието, вместо Смирненски

"Цената на компромиса" - върху тази тема по "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски разсъждаваха учениците, които избраха да пишат интерпретативно съчинение на днешния държавен зрелостен изпит.   Втората възможност беше есе със заглавие "Мълчанието – сила или безсилие". Матурите започнаха - изтеглиха вариант №15 по БЕЛ Над 50..

публикувано на 17.05.24 в 13:04

Бившият полицай Венцеслав Караджов e вече в затвора

Бившият полицай Венцеслав Караджов от Пловдив, който получи доживотна присъда за убийство на родителите си, вече е в пловдивския затвор. Рано сутринта той се предаде на полицията, след като повече от 11 часа се беше барикадирал в дома си. Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова, която вчера му е съобщила за окончателното решение на ВКС за доживотната..

публикувано на 17.05.24 в 10:38

Ентусиасти от цялата страна идват за „Народен събор Пловдив“

От 17 до 19 май започва 9-тото издание на един от най-големите фестивали в България - „Народен събор Пловдив“.   Над 4000 гайдари, певци и танцьори от цялата страна ще ни завладеят с автентичния си дух и заразителна енергия в периода от 17 до 19 май, когато парк „Лаута“ ще се превърне в истински рай за любителите на автентичните традиции,..

публикувано на 17.05.24 в 08:46