Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

КОНПИ поиска конфискация на имоти на бившия кмет на Неделино

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество внесе иск срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов.

В Окръжен съд Кърджали вече е внесен иск за отнемане на имущество в размер на 421 425 лв.

Процедурата е започната по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество след получено уведомление, че Беширов е привлечен като обвиняем за това, че като кмет на гр. Неделино умишлено не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения във връзка със Закона за обществените поръчки и от това са настъпили значителни вредни последици за общината.

Комисията претендира за отнемане от Стоян Беширов, съпругата му и контролираните от тях търговски дружества на земеделски земи и гори на територията на село Загорски, общ. Кирково, град Неделино и град Ракитово, както и суми, преминали по банкови сметки и лични парични вноски в търговски дружества.

Обвинителният акт срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов е от 348 страници. Той бе внесен от спецзвено към Софийската градска прокуратура.


Още от категорията

Пловдив може да има кардиологична болница по идея на проф. Чирков

От 10 години насам за първи път МБАЛ „Свети Мина“ в Пловдив е на минимална печалба. За шестмесечието тя възлиза на 47 000 лева. Общината започна работа по активно финансово стабилизиране на лечебното заведение, след успешно проведен конкурс за нов управител, това заяви кметът Здравко Димитров.  Той представи проф. Петър Петров, избран за директор,..

публикувано на 29.09.20 в 12:50

Младеж от Пещера открадна 10 000 лв от роднина в Равногор

19-годишен младеж от Пещера е арестуван за кражба на близо 10 000 лева от къща в брациговското село Равногор.  Сигналът за обира е подаден от 85-годишният собственик на къщата в края на миналата седмица. На мястото е извършен оглед и е образувано досъдебно производство.  При разследването полицаите установили, че кражбата е извършена от близък до..

публикувано на 29.09.20 в 11:26

От офис в Доспат задигнаха сейф с 3680 лева и 7720 евро

15-килограмова метална каса с голяма сума в евро и български левове е открадната от офис на частна фирма в Доспат.  На тел.112 е получено съобщение в полицейското управление в Девин, че от 11.00 часа в събота до 09:15ч. в понеделник от офис сграда, собственост на частна фирма е извършена кражба. От стая е открадната метална, заключена каса с тегло..

публикувано на 29.09.20 в 11:17

Отново тръгва делото срещу д-р Иван Димитров, убил крадеца Жоро Плъха

С разпит на всички свидетели и вещи лица започва възобновеното дело срещу д-р Иван Димитров, който преди две и половина години застреля в имота си крадеца Георги Джевизов, известен като Жро плъха.   След като на първа инстанция докторът бе оправдан за убийството, прието за самоотбрана, пловдивският Апелативен съд отмени присъдата и разпореди..

обновено на 29.09.20 в 10:17

Карлово е домакин на кампанията "Бъди войник"

Информационна борса „Бъди войник“ ще се проведе в Карлово. От 11.00 ч на централния площад „20 юли“ гражданите ще могат да посетят информационния щанд на Централното военно окръжие, където експерти ще отговорят на въпросите на тези, които се интересуват от военна кариера. На място ще бъдат показани образци на леко стрелково оръжие, които са на..

обновено на 29.09.20 в 10:17