Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Скутаре разбиха поредната ферма за марихуана

| обновено на 16.02.18 в 17:03
Снимка: архив

При съвместна акция на полицията и окръжна прокуратура, в Скутаре бяха арестувани четирима души, изградили оранжерия за отглеждане на марихуана. 

Задържаните,  на възраст от 24 до 42 години, са отглеждали дрогата за пласиране в крупни количества.  

Криминалистите са неутрализирали групата преди да прибере реколтата, хващайки ги с едва 400 грама марихуана, но във фермата били засадени над 300 растения. При достигане на зрялост от тях се реализира съществена печалба, смятат експертите.  

Четиримата са оборудвали оранжерията със съвременни методи за голямо производство.  Двама от тях са били преките извършители и организатори, а останалите са действали като помагачи. 

За престъпленията, в които са обвинени, законът предвижда от 2 до 8 години затвор и глоба от 5 хиляди до 20 хиляди лева. 

Това е поредната разкрита нарколаборатория в Пловдивско през последните години.  

През  миналото лято такава бе организирал известният Бойко от с. Конуш, който в специално хале в селото  отглеждаше десетки  растения,  достигнали до 185 сантиметра при залавянето му.  Допълнително бе открита и готова за пласиране, изсушена марихуана.  В помещението новаторът бе инсталирал капково напояване и вентилация.  

Пак през миналия август в ръзете на правосъдието попадна  29-годишният  полицай Димо Танев, също отглеждал големи количества марихуана в къщата си в Ръжево Конаре.  

През юни в Първомай бяха арестувани отново четирима души, сред които и млада жена, организирали същото производство. Тази група дори беше разработила и регулярно действаш канал за пласирането на леката дрога, като  в дома на  жената бяха открити фини електронни везни, покетчета за опаковане и други елементи от престъпната логистика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Запали се гората край панагюрското село Априлци

Пожар пламна в района на панагюрското село Априлци.  Горят горски масив и сухи треви около него. На мястото са всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки. 

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52