Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорски майсторски клас в Пловдив

Майсторски клас на режисьорите на филма „Урок“ Петър Вълчанов и Кристина Грозева ще се проведе в клуб "Фарго"

Това е  първото събитие от проекта КиноПловдив, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. 

Тема на майсторския клас е работата на режисьора с актьорите. Ще бъде излъчен и филмът им „Слава“, провокиран от реалната случка за кантонера, намерил и върнал на полицията хиляди левове, разпилени на жп релсите. 

След филма ще се състои и среща с публиката. Началото е в 19 часа.

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва "Театър на сенките" в Пловдив

Възпитаници на ОУ „Захари Стоянов“ в пловдивския квартал Коматево се включват в интерактивна Демо работилница, с което стартира празникът на сценичното изкуство, който среща миналото с бъдещето в Пловдив. Това е призмата, през която тази година Сдружение „Арте Визия“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив представя хилядолетния  „Театър на..

публикувано на 07.05.24 в 07:30

Днес е Светли вторник, почитаме Св. Богородица

След Великден започва Светлата седмица. Нарича се така, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички. На Светли Вторник се отдава почит на Богородица.  По време на Светлата седмица не се извършват венчавки, тъй като това са празнични дни, посветени на Христовото възкресение и никакви други тържества не са редни.  Християните се..

публикувано на 07.05.24 в 07:05

Премиера на книгата "Извън обхват" на Евгени Черепов

В Пловдив тази вечер е  премиерата на книгата "Извън обхват" на Евгени Черепов. Издателство Жанет 45 съвместно с литературен клуб  Spirt&Spirit организират представянето на романа в клуб „Петното на Роршах“. Авторът нарича „Извън обхват“ роман пауза, книга за разговора между поколенията. Евгени Черепов дебютира през 2012 г. с..

публикувано на 07.05.24 в 06:34

Моника Балаян представя "Хиперсъзнание" в Пловдив

Замислялили сте се някога защо мозъкът ни спира, когато сърфираме в телефона или, когато сме гневни защо спира да функционира? Защо се храним нездравословно, защо мнозина спекулират с с вредни навици, защо допускаме натрапчивите мисли за провал, болести, страхове да ни завладеят? Защо? Защо? Защо? Толкова много "защо" объркват живота ни. А можем ли да..

публикувано на 06.05.24 в 17:22

Символите на вярата в изкуството

"Християнското изкуство е наситено със символика. Символичните изображения преобладават, предвид няколко фактора. Още първите християни, по време на гонението срещу тях в римската империя, са практикували своята вяра чрез обреди, които не са били установени както в днешно време, но са били изпълнени със символика. Що се отнася до изображенията,  в..

публикувано на 05.05.24 в 09:31