Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани внесоха в Общинския съвет подписка в защита на "Тракарт"

| обновено на 27.02.18 в 10:49

В отсъствието на кмета Иван Тотев започна днешната сесия на местния парламент. 

В писмо до съветниците кметът посочва, че упълномощава всичките си заместници да го представляват по време на заседанието. 

Председателят на ОбС Савина Петкова съобщи, че е постъпила подписка в защита на културен център "Тракарт". Тя е внесена на 30 януари от местната гражданска инициатива "Да спасим Тракарт".  
Всеки ден в местния парламент продължават да постъпват позиции от граждани в подкрепа на подписката, включително и от почетния гражданин на Пловдив художникът Вълчан Петров, допълни Савина Петкова. 
Тя уточни, че подписката ще бъде включена в дневния ред на съветниците, едва когато пристигне справка от ГРАО за автентичността на събраните подписи. 
Темата продължи съветникът от БСП Иван Петков, който попита задочно кмета защо се налага изобщо да има подписка в защита на "Тракарт", след като има концесионен договор, който е реално 15 + 10 години и той не бъде продължен. Савина Петкова отново посочи, че темата ще бъде дискутирана след пристигането на обратната инфорамция от ГРАО. 
Без нито едно изказване Общинският съвет одобри избора на съдебни заседатели за Пловдивския окръжен съд за мандат 2018-2023 година. 
Веднага след направения от заместник-кмета по туризма Александър Държиков отчет за изпълнение на годишната програма за развитие на туризма в Пловдив за 2017 година, съветниците гласуваха и този отчет.  
Почти без дебати и "отхвърляне на точките една по една" местният парламент продължава заседанието си. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22

Пожарът край Стрелча е локализиран, остават дежурни екипи през нощта

Пожарът край Стрелча е напълно локализиран, но гасителните действия продължават вече втори ден. Неутрализират се локални огнища в ограничения от изградените просеки периметър.  Поне 400 декара смесена гора е напълно опожарена, но все още не е ясен размерът на засегната от огъня горска площ.  Пожарът е овладян и локализиран в един..

обновено на 17.07.24 в 17:22

Авария на далекопровод подпали гората над Сестримо

Пожар е възникнал в района на просека се под далекопровод за високо напрежение в землището на село Сестримо.  На място са изпратени екипи на местното горско стопанство, на пожарната в Белово и хора от населеното място, които да го загасят.  Предполага се, че е възникнал от авария на трасето за пренос на електричество. 

публикувано на 17.07.24 в 17:19

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

публикувано на 17.07.24 в 15:36

Вятърът затруднява борбата с пожара край Отец Паисиево

Продължава гасенето на големия пожар в Средна гора, обхванал близо 10 хиляди декара на няколко фронта. На този етап няма опасност за селата Отец Паисиево, Пролом, Бегово и Сърнегор, но вятърът затруднява работата на огнеборците.   Пожарът от калояновското село Отец Паисиево в момента гори над селото в посока брезовското село Сърнегор. Другата посока..

публикувано на 17.07.24 в 14:09