Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

35 училища в областта излязоха в "дървена ваканция", в Карлово я удължиха с още 3 дни

| обновено на 27.02.18 в 16:04

Тридесет и пет училища в Пловдивска област са в извънредна зимна ваканция, съобщи Рангел Райчев от Регионалното управление на образованието в Пловдив.

Днешният ден е неучебен за 15-те училища на територията на община Карлово и трите в Сопот.  

В последния момент от МОН са разрешили ваканцията там да се удължи с три дни, до петък включително, съобщи за Радио Пловдив кметът на общината Емил Кабаиванов. 

Според Кабаиванов целта е да се облекчи обществения транспорт, да не се рискува живота и здравето на децата и да се спестят разходи за отопление. В Карлово улиците са на асфалт, чистят се тротоарите. Целта е улиците да бъдат обработени с препарати срещу заледяване. 
В тридневна зимна ваканция, до 1 март включително, са пуснати учащите в общините Хисаря и Калояново /общо 10 учебни заведения/.   В Хисар третокласната пътна мрежа не е почистена, особено в района на Черничово, Красново, Кръстевич и Беловица. В общината средищните училища са три. 


Заради усложнената зимна обстановка и влошените метеорологични условия всичките 5 основни и 2 средни училища в община Раковски няма да провеждат учебни занятия от 28 февруари до 2 март включително.

В Раковски ситуацията е усложнена. Тази сутрин броят на отсъстващите от училище е бил завишен, заради трудното придвижване, особено в средищните училища. Според заместник - кмета Татяна Бакова при сериозно застудяване пътуването ще бъде още по- сложно. 

Зимната обстановка в Пловдивска област постепенно се нормализира, няма непроходими пътища, няма бедстващи хора и селища, съобщи областният управител Здравко Димитров.  Той обаче предупреди,че  според прогнозите тази вечер и утре се очаква нов снеговалеж и застудяване, поради което апелира към шофьорите  да бъдат изключително внимателни. 


Летище Пловдив е отворено и може да приема редовни полети, добави Здравко Димитров.  За да не се случват занапред такива неприятни изненади и пистите да се окажат  в зимен капан, крайно време е  летище Пловдив най-сетне да си намери добър стопанин, за да заработи с пълен капацитет, каза областният управител по повод провалените опити за концесия на аеропорта. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на джипа си „Форд“ рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02