Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пловдивчани поискаха свобода за доктора, убил крадец

| обновено на 04.03.18 в 12:29
4
Снимка: Радио Пловдив

Около 200 души,  се събраха на протест пред Второ  районно управление на полицията в Пловдив, за да изразят публично подкрепата си за задържания за убийството на крадеца Жоро Джевизов д-р Иван Димитров. 

Сред мнозинството имаше родители с малки деца, съседи и колеги на лекаря, както и хора, пострадали от крадци. 

Хората скандираха "Свобода" , тъй като рентгенологът е защитавал дома и семейството си. 

Според тях, той не трябва стои в ареста, а дори да бъде награден за това, което е направил.

Те призоваха и за законодателни промени. 

Трябва окончателно да се промени закона, не може някой да влезе в дома ти и да си виновен, за това, че си защитил семейството си, категоричен бе потърпевш от обир. 

Всичко е много стресиращо за нас и се надявам да го освободят, каза съпругата на д-р Димитров и заяви, че семйството му е в шок от случилото се.

Галерия

Още от категорията

Прие се празен чек за защитата на историческото наследство в РСМ

Френското предложение можеше да бъде много по- успешно, ако нашите политици имаха имаха много, много по- голямо внимание към този процес.  " Ако дипломатите от МВнР не разчитаха само на президентската институция и не пилееха много време и енергия в опита си да вкарат разнопосочната политика на министър - председателя в някакви приемливи рамки" , каза..

обновено на 25.06.22 в 13:44

Празникът в авиобазата "Граф Игнатиево" събра хиляди любители на авиацията

Хиляди любители на военната авиация от цялата страна изпълниха авиобаза Граф Игнатиево. Те наблюдаваха авиошоу по повод 110-та годишнина от първия боен полет на българската бойна авиация и 85 години от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения. Сред гостите бяха и президентът Румен Радев, който е и бивш командир на Авиобазата,..

обновено на 25.06.22 в 13:44

Отблокираха учениците от летище Франкфурт

15-те ученици и двама техни преподаватели, които бяха блокирани на летището във Франкфурт, вече летят към дестинацията на обучението си по програма „Еразъм. Нашите съграждани са прекарали нощта на летището, след като самолет на „Луфтханза“ не ги е изчакал за прекачването. Самолетът им закъснял, защото над Франкфурт се разразила..

публикувано на 25.06.22 в 10:57

Ограничават движението по бул. "Руски"

От 07:00 до 15:00 часа ще бъде спряно  движението по източното платно на бул. „Руски“ в участъка от кръговото кръстовище при Централна гара до кръстовището с ул. „Гладстон“, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Причината е оформяне на короните на дърветата по булеварда. Маршрутите на автобусите по линии №6, 12, 16,..

обновено на 25.06.22 в 10:33

Авиационен празник в "Граф Игнатиево" в присъствието на президента Радев

С открит летателен ден в Авиобаза „Граф Игнатиево“ Военновъздушните сили отбелязват 110-ата годишнина от първия боен полет на българската авиация и 85-годишнината от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения. Почетният строй ще приеме президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев . На празника ще присътват министърът..

обновено на 25.06.22 в 10:07