Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчани поискаха свобода за доктора, убил крадец

| обновено на 04.03.18 в 12:29
4
Снимка: Радио Пловдив

Около 200 души,  се събраха на протест пред Второ  районно управление на полицията в Пловдив, за да изразят публично подкрепата си за задържания за убийството на крадеца Жоро Джевизов д-р Иван Димитров. 

Сред мнозинството имаше родители с малки деца, съседи и колеги на лекаря, както и хора, пострадали от крадци. 

Хората скандираха "Свобода" , тъй като рентгенологът е защитавал дома и семейството си. 

Според тях, той не трябва стои в ареста, а дори да бъде награден за това, което е направил.

Те призоваха и за законодателни промени. 

Трябва окончателно да се промени закона, не може някой да влезе в дома ти и да си виновен, за това, че си защитил семейството си, категоричен бе потърпевш от обир. 

Всичко е много стресиращо за нас и се надявам да го освободят, каза съпругата на д-р Димитров и заяви, че семйството му е в шок от случилото се.

Галерия

Още от категорията

Съдът в София гледа делото за собствеността на Пловдивския панаир

В Софийски градски съд днес продължава делото за Пловдивския панаир. Министерството на икономиката и индустрията иска да си възстанови 29% от акциите на панаира, които в момента са в Община Варна. Пакетът е предоставен безвъзмездно от държавата преди години.  Пловдивският панаир е петият най-голям панаир като площ в Европа, който е близо три пъти..

обновено на 01.03.24 в 06:53

Пловдивските съветници потвърдиха увеличените си заплати

С пълно единодушие от 50 гласа и без дебат общинските съветници прегласуваха върнатото от областния управител Илия Зюмбилев решение за увеличение на заплатите им до 3080 лева.  В началото на гласуването председателят на Общинския съве Атанас Узунов припомни, че по закон местният парламент има три възможности - да отмени, измени или приеме..

обновено на 01.03.24 в 06:47

Ловци и рибари от Пазарджишко излизат на протест срещу фотоволтаиците

Ловно-рибарските дружества от общините Пазарджик и Септември излизат на протест срещу безконтролното, по думите им, застрояване на плодородни земи и горски терени с фотоволтаични централи.  Инициативата е подкрепена и от Националната ловно-рибарска организация.  Участие са заявили и собственици на земи, които, според тях, са им  били незаконно..

обновено на 01.03.24 в 06:44

Е-порталът на НАП спира плащането на местни данъци и такси

От днес, 1 март,  електронният портал на НАП спира услугите за местни данъци и такси. Така  това ще се  извършва през портала на Министерство на електронното управление, като тези услуги ще бъдат премахнати от електронната платформа на НАП.  За улеснение на потребителите, в Портала за електронни услуги на НАП ще бъде осигурена връзка към сайта..

публикувано на 01.03.24 в 06:44

Кметът на Хисаря заложи на туризма в мандатната си програма

Ускореното развитие на Хисаря е основна цел в Мандатната програма на кмета Ива Вълчева. Сред краткосрочните цели са реконструкцията на улици и водопроводни мрежи и интелигентно управление на уличното осветление в населените места. Ще бъде проектирано и помощно игрище към градския стадион „Крепост“, както и ремонт и подвижно покритие на Летния..

публикувано на 29.02.24 в 17:47