Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мико спечели втора титла в Анталия

Димитър Кузманов
Снимка: БГНЕС

Димитър Кузманов спечели титлата на тенис турнира в Анталия (Турция) с награден фонд от 15 хиляди долара. Във финалната среща Кузманов разгроми с 6:3, 6:0 Флавио Чипола от Италия за 82 минути игра. Мико постигна четири пробива в сервиса на Чипола и не допусна нито един брейк на собствено подаване. Така поставеният под №1 Кузманов спечели титлата без да загуби нито един сет.

За спечелването на трофея Мико заработи 18 точки за световната ранглиста.

От началото на сезона Кузманов изигра 4 финала на турнири в Анталия, като спечели 2 титли. Националът на България има впечатляващ баланс от 18 победи и 3 загуби през 2018 година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ново помагало ни учи на емоционална компетентност

Деница Велкова е семеен консултант от Пловдив. Идеята за създаването на книгата "Пътуващият театър" с подзаглавие "Едно необикновено СЕМЕЙСТВО, на едно необикновено МЯСТО", се ражда в процеса на работа ѝ, с децата и техните родители. Книгата, наречена от нея, помагало за развиване на емоционална компетентност, цели да подкрепи развиването на..

обновено на 20.06.24 в 14:27

Огняна Душева - бронзовата ни медалистка от Сеул 1988

Огняна Душева е родена на 20.12.1964 г. в град Свиленград. Печели бронзов медал на Олимпийските игри през 1988 г. в Сеул, Южна Корея, на дисциплината К4-500 м. През 1984 г. на Соцолимпиадата в Берлин, Германия, заема четвърто място на К2 с Иванка Бадалска и пето място на К4-500 м. На Световното първенство в Дуисбург, Германия, през 1987 г. взема..

публикувано на 20.06.24 в 08:35

Университатя Крайова чака Ботев при загуба от Марибор

Стана ясен съперникът на Ботев (Пловдив) за Лигата на Конференциите, ако "канарчетата" загубят от Марибор в Лига Европа. "Жълто-черните" ще се изправят срещу Университатя Крайова във втория квалификационен кръг на третия по сила европейски клубен турнир. В първия двубой загубилият от сблъсъка между Ботев и Марибор ще бъде домакин на румънците. Двубоите..

публикувано на 19.06.24 в 18:00

Природата оживява в музея

Първият по рода си Природонаучен панаир в Пловдив вече е факт. Събитието се организира от Регионален Природонаучен музей- Пловдив и е финалният щрих на проекта „Музеят – удивителен свят на разнообразието в природата и живота“. Този панаир представя всички проведени активности в рамките на проекта чрез презентации, видеофайлове, изложби и..

публикувано на 19.06.24 в 17:39

Ботев срещу Панатинайкос, ако отстрани Марибор

Носителят на Купата на България Ботев Пловдив изтегли тежък съперник за втория квалификационен кръг в Лига Европа, ако преодолее словенския Марибор на старта на надпреварата. „Канарчетата“ ще се изправят срещу Панатинайкос в надпреварата, ако се справят със словенците.  Ако се справят с Марибор, пловдивчани ще гостуват в първия мач на 25 юли в Гърция,..

публикувано на 19.06.24 в 14:57