Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учат децата на здравословно хранене

Кметът на район "Източен" Николай Чунчуков, началникът на отдел "Образование" в Община Пловдив Донка Щилянова и експерти ще дадат старт на безплатната кампания за здравословно хранене и спорт "Да сме здрави" в детска градина „Чайка“. 

Инициативата, която е част от образователната политика на Община Пловдив, се осъществява за осма поредна година. 

Основната й цел е чрез развлекателни игри децата  да се запознаят с основните групи храни: зърнени, зеленчуци, плодове, мазнини, месни и млечни, както и с  нуждата от разнообразния им и балансиран прием. 

Тази година програмата на водещите и аниматорите ще бъде съобразена с принципите на Монтесори педагогиката, в унисон с политиката на Община Пловдив за въвеждане на обучение, възпитание и социализация на децата в общинските детски градини чрез прилагането на метода. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дете от Костиево е в болница, блъснато от кола

Дете бе прието в болница, след като бе блъснато от кола в пловдивското село Костиево, община Марица . Момченцето изскочило внезапно на пътното платно и било ударено от преминаващ лек автомобил „Мерцедес“ с 55-годишен водач. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Детето е било прието за лечение в пловдивска болница. Трима шофьори са..

публикувано на 14.06.24 в 12:15

От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост

На 15-ти юни отварят ремонтирата част на улица „Кукленско шосе“.  Паралелно с отварянето на пътното съоръжение, ще се затвори за шест месеца Бетонния мост. Това обяви днес кметът Костадин Димитров. „Това е последният срок, който успяхме да договорим. Това е максимално отдалечаване, а и възможност за работа през летния период, когато..

публикувано на 14.06.24 в 11:57

Дарение на тестове от СЗО получава УМБАЛ "Свети Георги"

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще присъства на официално събитие, организирано от Световната здравна организация в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив. Поводът е дарение от СЗО на тестове и консумативи, предназначени за изследване и лечение на бежанци и хора с ограничени финансови възможности в България. Подкрепата на СЗО е в резултат..

публикувано на 14.06.24 в 11:05

Кметът на Ново Железаре загина в катастрофа

Кметът на хисарското село Ново Железаре Петър Ненов е открит мъртъв в канавка край пътя между селата Паничери и Старо Железаре, съобщиха от полицията в Пловдив .  61-годишният мъж е забелязан в безпомощно състояние малко след полунощ и е подаден сигнал на спешния телефон 112. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, като медиците..

публикувано на 14.06.24 в 10:47

Педагози и синдикати обсъждат в Пловдив приобщаващото образование

Пловдивския университет „П. Хилендарски“ е домакин на Национална конференция „Актуални предизвикателства и добри практики в приобщаващото образование“.  Във форума ще участват специалисти и педагози от цялата страна, а сред темите, които ще се разискват са приобщаващо образование в дигиталната ера, образование в мултикултурна среда и приобщаващо..

обновено на 14.06.24 в 10:46