Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Сариева ще прави "Нощ Пловдив", но трябва да забърка кекс за кафето с кмета

| обновено на 14.03.18 в 16:35

Фондацията "Отворени изкуства" на Веселина Сариева не се отказва от провеждането на фестивала "Нощ - Пловдив" през септември, а от общинското финансиране от 40 хиляди лева. До объркването се стигна, след като кметът Иван Тотев съобщи в понеделник, че Сариева се отказва и от средствата, и от Нощта. Случилото се той определи днес като недоразумение. 

Тотев подчерта, че напрежението  между двете страни съществува от години, но за Общината това е важно събитие, в което по принцип има много дебат.

Знаете, че музеите не искаха да работят  през последните три години ги натискахме да отворят, така че  в това събитие сме партньори по принуда. И ако то е важно за Пловдив, ние трябва да сме партньори, защото сама Сариева не може да направи нищо, не може да си извади разрешителни за публични пространства, нито един стол да постави, без Общината да й разреши. Това означава, че ще си преглътна егото, ще я поканя на кафе, а тя иска, може  един кекс да забърка. Ако искаме това събитие да го има, трябва да го направим двамата. Няма спор в тая работа,  коментира Тотев.

Той  обаче уточни, че след отказа на Сариева от общинско финансиране, Фондация „Пловдив 2019“ е взела решение за разширяване обхвата на празниците на Стария град на 21 и 22 септември. 

С „освободените“  средства ще бъде отворена специална покана за набиране на проекти за удължаване на времетраенето на празниците в Стария град. Колкото повече събития за града, толкова по-добре, подчерта още кметът Иван Тотев. 


Още от категорията

Арестуваха в Дания Рангел Бизюрев, издирван за убийството на Митко

Задържан е издирвания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев, потвърдиха за Радио Пловдив от полицията. Според запознати той е арестуван в Дания. Припомняме, че 32-годишния Бизюрев е издирван в продължение на месеци с Европейска заповед за арест. Веднага след убийството на Митко от Цалапица той напусна страната..

публикувано на 29.11.23 в 13:02

Изграждат нови места за отдих в "Източен"

Районният кмет на „Източен“ Емил Русинов даде старт на изграждането на нови пространства за отдих по улица „Богомил“. Проектът е на стойност 188 000 лева и обхваща площ от 3000 квадратни метра междублокови пространства, като ще се реализира на два етапа. От днес започна реализацията на първия етап, който включва облагородяването на..

публикувано на 29.11.23 в 11:31

Разчистват Пловдив от падналите дървета и клони до края на седмицата

До края на седмицата всички паднали дървета и клони в града ще бъдат отстранени. Шестте бригади на общинско предприятие „Паркове и градини“ не са спирали да работят от събота. Това увери заместник-кметът на Пловдив по екология и здравеопазване Иван Стоянов. От нова година предстои всички дървета в града да бъдат обследвани с томограф, за да се..

публикувано на 29.11.23 в 11:25

ОбС на Пазарджик ще гласуват за шести път по избора за свой председател

Общинските съветници в Пазарджик се събират на сесия точно в 12 часа днес, за да гласуват за шести път по избора на председател на местния парламент. Това се налага след като на снощното заседание, продължило повече от три часа и след две гласувания, председател отново не бе избран. Нито един от двамата кандидати Найден Шопов от ГЕРБ и Таня..

обновено на 29.11.23 в 10:23

ОИК-Пазарджик решава дали да обжалва касирането на изборите в Панагюрище

Два дни след като Пазарджишкият административен съд обяви за недействителен избора за кмет на Панагюрище, Общинската избирателна комисия ще проведе заседание.  Очаква се след това да стане ясно дали колективния орган ще реши да обжалва решението с касационна жалба. То може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Върховния админситративен..

обновено на 29.11.23 в 10:22