Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кърпят дупките по улиците в целия град

В шестте пловдивски района започва запълването на дупките и привеждане на пътната инфраструктура в изправност. Специалисти от кметствата вече са започнали огледи и описват най-компрометираните участъци от улиците, за да се изготвят графици за ремонтите. 

Това стана ясно след редовната оперативка в община Пловдив. Кметът на  "Източен"  Николай Чунчуков съобщи, че в района  му вече е направена проверка и до десетина дни ще започне остраняването на дупките. Осигурените  средства са в размер на 40 -50 хиляди лева. 

По думите му  в най-кратки срокове ще приключи и  ремонтът на бул. "Шести септември", тъй като сградата, която спираше изграждането на  кръговото кръстовище е вече премахната. 

В район „Северен“ приоритетно кърпенето на дупките ще започне от големите пътни артерии с най-интезивен трафик – Брезовско шосе и Рогошко шосе, уточни районният кмет Ральо Ралев. Той допълни, че предвидените  средства също са в размер на около 50 хиляди лева. 

В район „Централен“  вече са остранени компрометирани участъци по основни булеварди и предстои влизане във вътрешнокварталните улици.  Районнът е осигурил необходимите средства за аварийните ремонти. Набелязани  са обаче 10 улици, за  които ще се иска пари от общинския бюджет за цялостно  асфалтиране, допълни кметът Георги Стаменов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трактор заклещи пловдивско момченце на плажа в Созопол

Тежко остава състоянието на детето, което бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол снощи. Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момчето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка.  Момченцето е от Пловдив, на 9 години, дошло на почивка със семейството си в Созопол,..

обновено на 03.08.24 в 16:11

Напълно потушен е пожарът на депото в Цалапица

Напълно потушен е пожарът на депото за отпадъци в Цалапица. На място остава дежурен екип огнеборци, водоразпръсквачи  и друга техника на Общинското предприятие “Чистота” – съобщи кметът на Пловдив  Костадин Димитров. Както бе съобщено, РЗИ отмени мерките с препоръки за носене на маски и ограничаване дейностите на открито.   Кметът подчерта..

публикувано на 03.08.24 в 15:48

Край! Въздухът над Пловдив вече е безопасен

Въздухът е чист, падат мерките заради пожара в депото край Цалапица - съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева.  По думите й,  на база данните от РИОСВ-Пловдив от последните 24 часа, съгласувано с РЗИ-Пловдив, се отменят препоръките към жителите на областта за носене на маски и ограничаване на дейностите на открито за..

обновено на 03.08.24 в 15:03

Катастрофа на АМ "Тракия" край Пазарджик блокира движението

Тежка катастрофа в Пазарджишкия участък на АМ „Тракия“, в района на 73 км. предизвика задръстване на движението в посока София.  Тя е станала към 13.15 ч., има и пострадали.  Блъснали са се джип БМВ и лек Фолксваген. Очаква се в резултат на това и акцията по спасяване на хората, движението в участъка да бъде силно затруднено.  В звуковия файл..

публикувано на 03.08.24 в 14:18

Засега въздухът над Пловдив е безопасен, но се очаква леко замърсяване

Напълно овладян е пожарът на сметището в Цалапица - съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева,  след заседанието на кризисния щаб от мястото на бедствието тази сутрин. Очакванията са то  да бъде окончателно  погасено до края на днешния ден.  Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив съобщи ,  че според..

обновено на 03.08.24 в 11:41