Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарникари спасиха паднало в шахта куче

Пожарникарите  от противопожарния участък в Септември Венцислав Спасов, Запрян Пиперов и Светослав Димитров спасиха пандало в шахта куче. Изоставеното съоръжение се намира на площадката на вече нефункциониращия завод "Стоманени тръби". 
Спасителите успели да извадят животното невредимо. В 4-метровата шахта при него се спуснал с въже  Светослав Димитров, а колегите му по подсигурявали.
Венцислав Спасов и Запрян Пиперов добре познават тази шахта, тъй като миналата година също им се наложило да вядат попаднало там животно, поясняват от МВР в Пазарджик. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Полицията със сериозни мерки за мача "Локомотив" - "Левски"

Полицията ще осигури спокойното протичане на футболната среща на стадион „Локомотив“ тази вечер. В ход са комплекс от мерки за охрана на обществения ред, контрол и организация на движението в града във връзка с предстоящата футболна среща на стадион „Локомотив” между отборите на ПФК „Локомотив” и ПФК „Левски”, която започва в 21.15 ч. В..

обновено на 02.08.24 в 17:07

Лумна нов пожар, този път в кв. "Изгрев" в Пловдив

Сигнал за пожар в открита база за изкупуване на черни и цветни метали в кв. "Изгрев" вдигна по тревога пет пожарни автомобила и автомеханична стълба.  Пожарът е възникнал по време на работа.  Няма пострадали. 

обновено на 02.08.24 в 17:07

Започва прокурорска проверка за обгазяването на Пловдив

Районна прокуратура - Пловдив образува досъдебно производство за установяване на причините за замърсяването на въздуха в Пловдив и селищата около депото за отпадъци в Цалапица. Наблюдаващият прокурор е дал указания на мястото на възникналия пожар да се извършат съвместни огледи с контролиращите институции - РИОСВ, РЗИ, Противопожарната служба и да..

публикувано на 02.08.24 в 15:43

Постоянен арест за мошеника, измамил двама възрастни

Измамникът, който успя да заблуди и ограби почти 7 000 лева от двама възрастни в Пловдив, остава в ареста.  Рецидивистът Петър Станев, на 48 години и осъждан вече 16 пъти за кражби, измами и грабежи, е извършил поредният си удар е два три дни след като излязъл от затвора.   За свои жертви той избрал 86-годишен мъж и година по-възрастна жена. Пред..

публикувано на 02.08.24 в 15:13

ФПЧ намаляват, РИОСВ регистрира увеличен "бензен" във въздуха на Пловдив

Заради дима от пожара на депото за отпадъцив Цалапица, в Пловдив все още има завишени стойности на фини прахови частици, съобщиха от РИОСВ.  Към 13 часа двата измервателни пункта „Каменица“ и „Тракия“ регистрират съответно 34 и 22 микрограма на кубически метър.  Пикът е достигнат около 10 часа днес, когато стойностите достигнаха 151 микрограма..

публикувано на 02.08.24 в 14:03