Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пожарникари спасиха паднало в шахта куче

Пожарникарите  от противопожарния участък в Септември Венцислав Спасов, Запрян Пиперов и Светослав Димитров спасиха пандало в шахта куче. Изоставеното съоръжение се намира на площадката на вече нефункциониращия завод "Стоманени тръби". 
Спасителите успели да извадят животното невредимо. В 4-метровата шахта при него се спуснал с въже  Светослав Димитров, а колегите му по подсигурявали.
Венцислав Спасов и Запрян Пиперов добре познават тази шахта, тъй като миналата година също им се наложило да вядат попаднало там животно, поясняват от МВР в Пазарджик. 
Още от категорията

МС финансира строежа на нов заслон и екопътеки край Калофер

"Отпуснахме 105 000 лв. за изграждането на нов заслон и за реновиране на още три съоръжения в Национален парк „Централен Балкан“. Със средствата ще се рехабилитират и опасни пътеки в близост до Калофер“. Това написа във ФБ профила си премиерът Бойко Борисов.  В поста си с новината от днешното заседание на Министерския съвет, той допълва, че..

публикувано на 27.01.21 в 12:09

Осъдиха мъж от Карловско за етнически обиди по фейсбук

5-месечна условна присъда и глоба от 2500 лева получи мъж от карловското село Богдан, обвинен за отправени от него обиди на етническа основа чрез видеоклип в социалната мрежа. На 28 август, миналата година 28-годишният мъж публикувал клип в социалната мрежа, в който подбуждал към насилие на етническа основа и насаждал омраза към българската..

публикувано на 27.01.21 в 11:40

Казусът с кариерите над Белащица опря до енергийния министър

Проекта „Доспат-Въча“ и кариерите над Белащица обсъдиха на среща в Министерството на енергетиката министър Теменужка Петкова и областният управител на Пловдив Дани Каназирева. След нея стана ясно, че  в посочените два варианта за водовземане има  отказ за съгласуване от „НЕК“ ЕАД.  „Проектът за водоснабдяването на Пловдив и още 6 общини в областта..

обновено на 27.01.21 в 11:33

Снеговалежите спират, но остава студено

Цяла нощ над Пловдив продължи  да вали мокър сняг, който обаче не образува плътна снежна покривка.  Градските артерии се почистват, централните пътища са на ниво асфалт. Очаква се днес валежите да отслабнат, след обяд в повечето райони ще спрат, но в Североизточна България ще продължи да вали сняг.  Ще духа умерени временно силен вятър от..

обновено на 27.01.21 в 11:15

Разчистиха снежните преспи в община "Родопи"

Снежната покривка във високопланинските села от община „Родопи”  е 50 до 80 сантиментра. От снощи пет машини на фирмата по  снегопочистването се борят със снеговалежа, като всички общински пътища вече са почистени и опесъчени. Затруднена е била обстановката към вилната зона на село Брестовица - местността „Бряновщица”, където  заради..

публикувано на 27.01.21 в 10:35